Fan seçimi

Pano içersin de 400kVAR Kondansatör olacak.Ortam sıcaklığı 30 derece.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Selam arkadaşlar tuvalette harekete duyarlı fan çalıştırmak istiyorum(şartnamey yazacağım) bayındırlık veya diğer kurumların poz numaralarını bilen var mı ? ve nasıl yaptırmamı önerirsiniz_?
 
Pano içersindeki sıcaklık 35 derece, pano dışında 25 derece.
 
Merhabalar arkadaşlar,
bahsettiğiniz fan tipleri ile pano içi sıcaklıklarını stabil tutmak çok zor hatta yerine göre imkansız.hava sıcaklıklarının artmasından sonraki dönemlerde kontrol imkansızlaşıyor diyebilirim.bakımlarını yaptığım bir fabrikada da fanlarla iç sıcaklığı sabit tutamadıklarından sıkça sürücü arızaları meydana geliyordu.en sonunda pano klimaları uygulayarak bu masraftan kurtulduk.ilk bakışta masraflı gözüksede sonrasında kazançlı olduğu anlaşıldı.bu konuda ihtiyacı olan firmalara bayiliğini yaptığımız pano klimaları ile alakalı her türlü dökümanı sağlayabilirim.
[email protected] adresimden ulaşabilirsiniz.

kolay gelsin
 
Pano içindeki sıcaklık 35 derece. Pano dışında 25 derece.
 
en x boy x yükseklik çıkan sonucu panonun içindeki havayı saat de kaç defa devir daim etmek isterseniz o sayıyla çarpın.ör:3 ila 8 arası gibi

0,40*0,80*2=0,64 m3/h 5 defa devir istersem 0,64*5= 3,2 m3/h lik fan gerekir.minumum 0,64-maksimum 6,4 m3/h lik fan gerekir.

burada dikkat edilmesi gereken diğer konuda,attığınız kadar hava, panoya geri girmesi gerekir.panonun bir noktasından egzost yaparken bir diğer noktadan taze hava boşluğu olmalıdır ki içeri taze hava girsin.
 
Sayın Erolbin,

Elektrik panoları için pano içersindeki havanın devir daim edilmesiyle ilgili bir standart varmıdır? Bu konuda sizin bize öneriniz nedir? Örneğin:80 gibi.
 
kesin standarttı ile ilgili bilgim yok.ancak panonun bulunduğu ortama taze hava girmesini de önemli.pano içersin de ki havayı saat de kaç defa sürküle ederseniz edin.ortam havası sıcaksa yapacak fazla bir şeyiniz yok.genel olarak M3 x 10 şeklinde hesaplayabilirsiniz.
 
İyi gunler,
tekstil isletmemizin klima havalandirma fanında degisiklige gitmek istiyoruz.159,5cm dıs cap,30kW motor,275devire sahip.Verimlilik icin nasil bir fanla degistirmemiz uygun olur sizce?(fanin ham maddesi mesela)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst