Fan hızı

Katılım
7 Kas 2018
Mesajlar
51
Puanları
1
Yaş
31
Selamın aleyküm ustalar kılıma iç fan hızını artırmak yada hızını düşürmek klıma tüketimini artırır mı mesela fanı sonda çalıstırmak dış kompresörün yüklenmesine neden olur mu yada düşürmek daha mı az tüketim saglar biri söyledi inanmadım ama sizin bilginşz önemli
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Klimada iç ünitenin fan hızını değiştirmek kompresörün çalışmasına direkt etkilidir. İç ünite fanı max hızda çalışırsa iç ünitedeki radyatör soğukluğunu ortama kısa zamanda vereceği için kompresör kısa zaman aralıklarıyla veya devamlı çalışıp iç ünite radyatörünü soğutmaya çalışacaktır. Bu olayda elektrik tüketimi fazla olur.
Fan hızı min olursa, fan soğukluğu ortama yavaş yavaş vereceği için kompresör aralıklı olarak devreye girecek ve elektrik tüketimi düşecektir.
Klima sistemlerinde uzman değilim, teknik terimlerde yanlışım olabilir. Fan hızının çalışması ve tüketim ile en mantıklı açıklması budur sanırım.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,898
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst