Fan coil e giden sıcak su sıcaklığı

zoula

Üye
Katılım
22 Ocak 2013
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
35
merhaba arkadaşlar ben mekanik tesisat üzerine çalışmaya başlayan yeni bir makine mühendisiyim ve bildiğiniz gibi öğrenemem gereken bir çok şey şu anda çalışmakta olduğum bir şantıyede bir kaç durum kafama takıldı ve çözüm için size başvurmaya karar verdim umarım yardımcı olabılırsınız

1. binada 4 yöne üflemeli 4 borulu(hem ısıtma hem soğutma yapacak chiller ve kazana bağlı) UNTES MKA 600f tipi fancoil ve sadece ısıtma yapacak kazandan gelen borulara bağlı 2 borulu MKD400 VE MKD 500 kullanılcak benım merak ettiğim sorun ise kazandan çıkan sıcak su (yaklaşık 60c-80c arası) ısıtma gidiş kollektöründen fan coil pompaları ile tesisat borularına dağılıyor bu sıcaklık fancoil serpantınine zarar vermez mı yanı yaklaşık 70 derece ile girerse, vermese bile fancoile gitmesi gerekn sıcak su kaç derece olmalıdır? bunun düşürülmesi gerekirmi bunun için giden borudan dönüş kollektörüne 3 yollu bir vana ile yapabılrımıyız?

bununla iligili ayrıntılı bir bilgi verirseniz teşekkür ederim yada bunları bulabilceğim bir kaynak tavsiye edersenizde sevinirim :)
 
Son düzenleme:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
mrb lar fancoil le gidiş sıcaklıgın 55 c gibi olmalıdır ve 3 yollu vana dönuse deıl gıdıse koymalısınkı donusten gelen suyu gıdısle beraber karıstırsın
 
Fancoil sistemi seçilirken,ısıtıcı akışkanın ısısına göre seçilir.
örneğin:
kalorifer ısıtma sistemi 90/70 veya 160/110 kızgın su vb.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,902
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst