Fan coil (ısıtma soğutma sistemleri)

Katılım
16 Haz 2009
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
29
İçinde bir serpantin bulunur. bir de fan vardır. havayı bu serpantinin ortamından geçirerek odanın içine basar. eğer serpantinden sıcak su geçirirseniz hava ısınır, soğuk su geçirirseniz soğur. bir de dört borulu, fan coiller vardır. bu seçeneği kullanırsanız, sıcak hava basarken on saniye sonra soğuk hava basma imkanınız olur.
yani fan coil fan enerjisinden başka enerji harcamaz. ısıtmaya veya soğutmaya harcanan enerji merkezi bir yerde (chiller ünitesi veya kazan) harcanır. fan coiller sadece borudaki enerjinin istenen kadarını ortama aktarmakla görevlidir.
bunların otomatik termostatlıları falan da var. otel odalarında rastlamışsınızdır. siz dereceyi komut biriminden 20 dereceye ayarlarsınız. o oda sıcaklığını sabit tutacak şekilde fan coil fanını otomatik ayarlar.

Fan coiller RcL dediğimiz kontrol aletleriyle kontrol edilir.RcLyi ise Jace kontrol eder. jace in içinde mod-bus , bacnet , eib veya lon works protokolleri kullanılır.jace genel isimdir . markalarına göre isim verilir.Bizim şirketin kullandığı tridium var. Tridium un içinde program yazılıdır. Şirketin programcıları bunları istenilen şekilde ayarlar. Tridium a internet üzerinden erişirlir.Erişirken her tridium un kendine ait bir ipsi vardır veya kendinizde verebilirsiniz.
Tridium a Rcl bağlandığı için Rcl tanıtmanız gerekir.
Bunu tanıtırken bilgisayar kullanılır. Mesela bir rcl yi tanıttınız. Ekranda 10 dan fazla Rcl var hangisi derseniz.Tüm rcllerin üstünde bir seri numarası vardır. Bu seri numarasına göre bilgisayarınızda görünür.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
arkadaşlar sizlerden .dixell.xr80c.nin baglantısı hakınıda yardım istiyecem detaylı bir anlatım olursa sevinirim yoksa rezil olucam
 

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,329
Kullanıcılar
449,857
Son üye
Bluent

Yeni konular

Geri
Üst