Facebook'tan güvenlik açığı sokakta yürürken tüm bilgilerinizi ele verebilirsiniz

Katılım
7 Şub 2011
Mesajlar
68
Puanları
1
Yaş
39
Dünyanın en büyük sosyal paylaşım ağı Facebook’un geçmişte yaşadığı güvenlik sorunlarının ardından, yapılan araştırma kullanıcılar için yeni bir risk ortaya koydu.

Carnegie Mellon Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada, 25 bin Facebook kullanıcısı öğrencinin profil resimlerinden bir veri tabanı oluşturuldu. Ardından, kampüse kurulan bir stantta, gönüllü olan öğrencilerin webcam fotoğrafları çekildi.

Araştırmacılar son olarak yüz tanıma yazılımı kullanarak profil resimleriyle resim çektiren öğrenciler arasında eşleşme olup olmadığına baktı. Sonuç olarak, yazılım veri tabanındaki resimlerin yüzde 31’inin kimliğini belirledi.

Araştırmayı yürüten Alessandro Acquisti, çalışmasını Black Hat güvenlik konferansında sundu. Acquisti, “günümüzde yüz görseli aramaları metin aramaları kadar sıradan bir hal alabilir” ifadesini kullandı.

Araştırmacılar sadece bununla yetinmeyip, bir iPhone uygulaması kullanarak telefonla çektikleri fotoğrafı yüz tanıma yazılımında değerlendirdi. Yazılım, birkaç saniye içinde o kişinin adını ve önemli bilgilerini telefona gönderdi.

Bu da kısaca şu anlama geliyor: Siz sokakta yürürken birisi resminizi çekip birkaç saniye içinde kim olduğunuzu öğrenebilir. Bilgi teknolojileri uzmanı olan Acquisti, elde ettikleri sonuçların “çok büyük bilgisayar korsanlığı riskine işaret ettiğini” belirtti.

Bir diğer araştırmada, 277,978 Facebook kullanıcısının yüzleri, bir çöpçatan sitesindeki 6 bin profil ile karşılaştırıldı. Sonuçta, her 10 Facebook kullanıcısından biri hakkındaki bilgilere ulaşıldı.
 
Facebook gibi sitelerin yakın zamanda yararlarından çok zararları olduğunu göreceğiz. Ancak umarım bunu farkettiğimizde yeterince geç olmamış olur.
 
Hayatımızın bir parçası haline gelen sitelerin bizi akla gelmicek hallere düşürmesi bizim için kötü olucak gibi duruyo
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
İnternet kullanıcısı ,özellikle gençlerin bu tür bilgileri edinmesi şart.Teşekkürler bilgilendirme için.
 
Arayan kişi yeter ki bulmak istesin facebook bahane. Kabahati olanda oraya bilgilerini fotoğrafını koyacak kadar akılsız değildir(istisnalar kaideyi bozmaz).
 

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,326
Kullanıcılar
449,856
Son üye
teslasarmali

Yeni konular

Geri
Üst