Facebook eskisi kadar tat vermiyor!

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,197
Puanları
3,256
Konum
BURSA
Milyonlarca üyesi olan sosyal ağ devi, eminiz bu haberden pek de hoşnut olmayacak...

Facebook'ta eskisine nazaran daha az vakit geçiriyorsanız yalnız değilsiniz. Reuters ve Ipsos'un yaptığı ankete göre kullanıcıların yüzde 34'ü, 6 ay öncesine oranla Facebook'a daha az zaman harcıyor.

Öne sürülen sebepler ise sosyal ağ devinin "sıkıcı," "anlamsız" ve "faydasız" olduğu yönünde. Gizlilik konusundaki endişeler de temel sebeplerden biri.

Ankete katılan 1000'in üzerinde Amerikalı kullanıcıdan yalnızca yüzde 20'si daha çok zaman geçirmeye başlamış. Yüzde 50'lik bir kesimse Facebook'ta geçirdiği zamanın değişmediğini söylüyor.

Facebook kullanımı yaş dağılımına göre de farklılık gösteriyor. 18-34 yaş arasındakiler hesaplarını daha etkin kullanırken, 55 yaş ve üstündekiler ise siteyi daha az ziyaret ediyor.

Kullanıcıları en çok çıldırtan şeylerden biri de sitede yayınlanan reklamlar. Bu konuya cevap verenlerden yüzde 80'i, şimdiye dek Facebook'ta gördükleri reklam bağlantısıyla hiçbir ürün almadıklarını belirtiyor.

Halka arz sonrası reklam gelirleri iyice önem kazanan şirket için bu haber pek de iç açıcı olmasa gerek. Dahası, General Motors ve bazı büyük şirketler de Facebook'un reklam konusundaki tutumundan bıkmış durumda. Siteye reklam vermek isteseler de Facebook'un bu konuyla yeterince iyi baş edemediği görüşündeler.

Bunca olumsuzluk karşısında Facebook'un tavrı ve cevabı ise merak konusu...

Alıntıdır.Kaynak:

Facebook eskisi kadar tat vermiyor - Haberler - CHIP Online
 
Facebook reklamları artık gözümüzü çıkarmaya başladı. Ayrıca kişisel bilgilerimizi reklam şirketlerine bir güzel satıp üzerimizden para kazanıyorlar. Ben eskiden de facebook'ta fazla zaman geçirmezdim ancak geçirdiğim kısıtlı zamanı da iyice azaltmaya başladım.
 
Çok az zaman geçiriyorum artık daha mutluyum.

Saçma sapan yeni uygulamalar ve zaman tüneli denilen şey beni baya soğuttu :)

İhtiyaç olmadıgı halde görünümü sürekli değiştirmeleri cabası.
 
en güzelini ben yaptım hesabımı tamamen sildim sonsuza dek tiwitter hesabımıda sildim bence çok anlamsız birşey bunlar ..
 
Bende eskisine göre daha az zaman harcıyorum ve böylesinin daha mantıklı olduğuna inanıyorum. Facebook'a üye değilken forumlardan çıkmaz sürekli bir şeyler okurdum, facebooktan sonra işler değişti ama artık yavaş yavaş bu siteden kendimi soğutmam gerek.
 
ben çıktığından beri sevmiyorum. ama herkes kullandığı için mecburi iletişim aracı oluyor.
 
Ne olursa olsun marka değeri en fazla olan şirketlerden biri haline geldi. Bu saatten sonra yıkılması çok zor.
 
her girişimde 3-5 tane bildirim oluyor ama çoğunluğu uygulama isteği sinir bozucu
 
facebook devri bitti pinterest ve tumblr daha güncel daha yeni
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,917
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst