Fabrikanın toplam efektif gücünün hesaplanması

eemabal

Üye
Katılım
14 Tem 2008
Mesajlar
200
Puanları
1
Arkadaşlar kuru karışım fabrikamızdaki tüketim hesaplaması yapılabilmesi için toplam efektif gücün hesaplanması gerekiyor. Toplam gücümüz 134kW. 47 adet motor var. Konuyla ilgili bilgilerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Sayacınız,elektronik ise,1.6.0 değerinden yararlanabilirsiniz.
 
1.6.0 değeri demand değerini gösterir. Bu işletmenin o zamana kadar şebekeden çektiği maksimum güçtür. Siz ne istediğinizi açıkça belirtmemişsiniz. Tüketim hesaplaması derken sadece motorların tüketiminden mi bahsediyorsunuz eğer öyle ise motorlar her zaman aynı hızda çalışmıyorsa hiç uğraşmayın. Geçenlerde de idareden biri geldi bana sordu bu makinalar ne kadar güç tüketiyor diye. Bahsettiğim DC motor, hız ayarlı ve her zaman aynı hızda dönmeyen ve her defasında farklı sayıda motorların çalışmasından bahsediyorum. Toplamda 10 motor var bazen 2 bazen 4 bazen 8 motor dönüyor ve döndüklerinde nominal hızında dönmediğinden harcadığı gücü söylemek zor. Al eline wattmetre ölç dedim o gün bugündür selam vermiyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,914
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst