Fabrikanın içi çok sıcak

nrlnrl

Üye
Katılım
28 Eki 2008
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
39
Bir tekstil firmasında çalışıyorum.Özellikle kumaş boyama bölümünde çalışan makinalar işletmeye aşırı sıcak veriyor.Yaz şartlarının da iyice belirginleştiği bu dönemde, çalışanlar oldukça sıkıntı yaşıyor.
Bu bölümdeki pencerelerin neredeyse tamamını açılır hale getirdik.Bu makinalara izolasyon düşündük ama karşımıza hep uygulama sorunları çıktığından yapamadık.

Benzer şartlarda çalışan arkadaşlar varsa önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
tarım makına imalatçısı bir musterım çatısını sadece saç ile kaplatmış yaz sezonuna girince insan oturtudugu yerde terler hale geldi ama çatısına bor kagıt karısımı madde ile kaplatıp her 150 m2 aspirator (çatıya)takdırdıktan sonra sıcaklık husunda epey rahatladı
 
Patron elini cebine atmaya hazır mı?
Makinalara izolasyon yapmak çözüm değil bana göre.Bu sefer makinalar terlemeye başlar:)
Isı hızla dışarı atılacak yada klima sistemi kurulacak
Bu konunun uzmanları daha iyi bilir sanırım.
 
kardeş klima koymanızı tavsiye etmem, hasta olursunuz, başınız ağrır en iyisi hava sirkilasyonu. bunun içinde sessiz çalışan vantilatör kullanmanızı tavsiye ederim
 
Bunu en iyi çözüm yolu aspiratördür bütün katların her köşesinden beslenen yüksek debili aspiratör sayesinde halledebilirsiniz. ama arkadaşlarında dediği gibi patron elini cebine atmaya hazırmı?? :)
 
firmamızda plastik enjeksiyon bölümünde biz kendimiz soğutma sistemi kurduk ama maliyet konusunda patron faktörü çok önemli
 
aspratör sistemi ile içerideki havayı dışarı tahliye edin. aspratörün emiş ağzını makinaya yakın bir noktadan alabilirisniz.
 
konyada bir textil iplik fabrikasında çalıştım soğutma sistemleri şöle idi . altyapı olarak yerde hava tünelleri yani galeriler oluşturulmuş bunlar dev fanlardan oluşan bir odada birleşiyor.çıkış olarak makinalara yakın yerlerden mazgalla yerden giriş alıyor. amaç sirkülasyonla soğutma ve havada uçuşan pamuk veya partikülleri toplamak. buna benzer bir sistemle sizde sorunu çözersiniz.
 
Isıtma-soğutma-havalandırmada uzun vadeli en iyi çözüm havalandırma kanallı klima sistemleridir. Tavana monte edilen dikdörtgen tipte kanallı sistemlerde mevcuttur.
Tekstil üretimi olması açısından yangın senaryosu hazırlanıp kanal içi damperlerle havalandırmanın kapanıp negatif basınç sağlanarak tek noktadan duman tahliyesi ile olası yangın durumunda can kaybı önlenmiş mal kaybı azaltılmış olur. Olaya bu açıdan bakıldığında harcanacak paranın kayıp değil kazanç olduğu anlaşılacaktır.
 
Son mesajı görünce,aklıma birkaç ay önce yaptığımız bir tesis geldi.Tesis sahibi,tam kuvvet busbar sistemini kuracakken,son anda vazgeçmiş,tesisin kurulum aşamasında zemine attırdığı 2 adet 100'lik pimaş borunun içinden 8 adet büyük baskı makinesinin kablolarını (Her biri 90KW,düşünün artık o kabloyu çeken arkadaşların çilesini :p) çektirtmişti.Bu devirde,bu yatırımı yerli iş adamlarından bekleyemiyorum açıkçası :).Saygılar
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst