fabrikamızdaki kompanze sorun için yardım

telemcii

Üye
Katılım
10 Şub 2009
Mesajlar
442
Puanları
6
Konum
ANkaRA
Değerli meslektaşlarım , çalıştığım fabriakda merlin gerin nr 12 reaktif güç kontrol rölesi var 12 kademeli ve şimdiye kadar gayet güzel çalışıyor idi..fakat son zamanlara 0.99 olan cos Q değerini 0.76 civarına düşürüp kondansatörleri devreye sokmuyor.. ana panodan şalterini aç kapa yapıyorum. o zaman enerji kesildiğinden tekrar çalışmaya ve cos Q değerini yükseltmeye başlıyor.. bu konuda değerli fikirlerinize ve yardımlarınıza ihtiyacım var..teşekkür ederim ..kolay gelsin
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Siemens-Janitza Prophi reaktif güç rölesi
 
Röleniz,tek fazdan referans alan tiptir.Eğer,2 akım trafosu daha bağlamanız mümkün olabilir ise,kompanzasyon dışında da birçok bilgi edinebilmek için,3 faz kontrollü röle kullanmanızda yarar var.Kullandığınız rölenin çalışma akımı çok yüksektir ( 160 mA ).Düşük yüklerde kompanzasyon sıkıntısı yaşıyor iseniz,Simens Zanitsa Prophi ile ( 10 mA ) değiştirebilirsiniz.
 
Son düzenleme:
fahri ağabey yardımın için teşekkür ederim. entes rg3 cs siparişi verdim.ürün elime geçsin bakalım nasıl monte edeceğiz ?
 
Entesin çalışma akımı 50 mA dir.Akım trafolarının cl : 0,5 olmasına dikkat edin.
 
İlk defa kullanıyorsanız kullanma talimatını entes sitesinden indirin adımları teker teker uygulayın. Akım trafoları toplamda 3 adet olmalı ve Class:0,5 olmalı, ilk kademeye 3 fazlı kondansatör bağlamanız gerek. Denegesiz yüklenme oranına göre tek fazlı kondansatör bağlayın 3 yada 6 adet.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,314
Kullanıcılar
449,851
Son üye
KürşatCetiner

Yeni konular

Geri
Üst