Fabrikalarda PLC ile uğraşan mühendis arkadaşlar ne tür işler yapıyorsunuz ?

Katılım
29 Ara 2011
Mesajlar
3
Puanları
1
hangi fabrikalarda çalışıyorsunuz ve çalışma şartları nasıl ?
 
Merhabalar
Ben yüzey temizleme ve parlatma makinaları üreten bir fabrikada plc programlaması yapıyorum. Elektronik mühendisiyim. Genelde bu tür makinalar basit otomatik kumanda düzeneyi kullanılarak yapılabildiği için plc kullanmıyoruz. Sadece sistem veya özel istenen makinalar oldugu zaman plc kullanıyoruz. Ayrıca firmamız yurtdışından Enjeksiyon makinaları getiriyor. Bu makinaların bazen plc programında veya hmi ekranlarında birşeyler değişmesi gerekebiliyor. Birde bu makinalara terazi yapıyorum. Çalışma şartlarına gelince, aslında biraz daha aktif olarak plc programlamayla uğraşsam çok daha iyi olacak. Bir otomasyon firmasının yaptığı kadar plc programlama yapmıyoruz. Ama deneme imkanım var. Boş vakitlerimde ufak tefek deneyler yapıyorum kendi çapımda :)
 
konu yeni sayılır bende yazayım dedim ben otomasyon alanında ortalamanın üstünde bir firmada çalışmaktayım burda plc dcs yazılımları yapmaka aynı zamanda abb çözüm ortağı olarak çalışmaktayız. Kaliteli iş ilkesiyle haraket edip 4 4lük bi çalışma alanına sahibiz zaman zaman cevre üni. gelip gezmekte gayette ilgi çekici bulduklarını söylüyolar.
 
Türkiyede beyaz eşya sektörünün lider markalarından birinde elektrik otomasyon,arıza Bakım onarım ve plc programlama sistem devreye alma gibi görevlerde bulunuyorum.
Genelde siemens plc ile uğraşıyoruz.İnverterler yoğun şekilde kullanılmakta.
Ama nedense bir süre sonra insan bir dar boğazdaymış gibi dönüp duruyor,kendimi aşmak istiyorum.
Aslında malzeme ve gereç sıkıntısı yok ama ne yapmak istediğimi bende bilemiyorum.Kendime bir uğraş bulma çabasındayım.
 
Bu plc kullanarak çalışan mühendis arkadaşlar plc yi iş yerinde mi öğrendi yoksa öncesinden bir kursa gidip plc yi bilip mi girdiler işe?
 
Selamlar..

Türkiyenin en büyük otomotiv fabrikalarından bir tanesinde Otomasyon müdürüyüm.Genelikle Siemens PLC lerle uğraşıyorum. 22 senelik Elektrik Elektronik Mühendisiyim.Tabi bazı tezgahlarımızda Beckoff , Allen Bradley ve omron PLC lerde mevcut.Bunlarada müdahale edebiliyoruz. Son 5 senedir Staubli robot ların programlaması ile de uğraşıyorum Ve tezgahlara robot ilaveleri yapıyoruz.

Bu plc kullanarak çalışan mühendis arkadaşlar plc yi iş yerinde mi öğrendi yoksa öncesinden bir kursa gidip plc yi bilip mi girdiler işe?
Dostum şöyle söleyeyim Ben PLC kurusuna gittim açılın ben geliyom ..Fabrikada artık PLC ler benden sorulur..Yok böle bir dünya.Kursa git tabi.Kurs bence sadece PLC ile tanışma evresi ..Huyu nasıl suyu nasıl nelerden hoşlanır nelerden hoşlanmaz?Bunu onunla yaşayarak anlayacaksın.Deneyim Deneyim Deneyim..
İngilizceni geliştir.Araştırma araştırma araştırma..

Herkese sağlıklı kazançlı günler...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,119
Mesajlar
915,167
Kullanıcılar
449,824
Son üye
Lecterer

Yeni konular

Geri
Üst