Fabrikalarda Bakım Onarım Elemanı Olarak Çalışan ustama sorularım olacak.?

Evet abi benim para ile derdim yok. Benim derdim isi kapmak yakin zamanda tek basima bi arizaya gidip rahatlikla yapacak kadar bilgili olmak. Olene kadar kendimi gelistirecegim zaten. Bekarim barinma yeri bulurum ayarlarim mumkun olursa. Ozelden yazdim sana ordan detayli konusabiliriz istersen.
Madem bu kadar isteklisin Gimas Girgin fabrikasına git Çiğli OSB de onlar öğrenmeye aç elektrikçilere açıktır. Elektrikten anlayan birilerine Eray ismini söyle ilgi göstereceklerdir sana.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Madem bu kadar isteklisin Gimas Girgin fabrikasına git Çiğli OSB de onlar öğrenmeye aç elektrikçilere açıktır. Elektrikten anlayan birilerine Eray ismini söyle ilgi göstereceklerdir sana.
Ozelden mesaj yaziyorum size Eray Bey. Mumkunse konusabilir miyiz oradan
 
Arkadaşlar yazılanları okudum da sektörün vahim durumu her yerde aynı :(.
Benim çocukluğumdan beri en büyük hobim, hedefim, gecem gündüzüm hep elektronik oldu.Tabi küçükken kafada kar amacıda yoktu sürekli öğrenip bir ileri ki hedefe sürekli gittim.
Sonra yaş 19-20 olunca hobide en ufak bir eksilme olmadan son gücüyle seni ileriye çekmeye devam ediyor.Ama zıt yönde de para ihtiyacı çekiyor.Ve yaş 20 yi geçtikten sonra para ve gelişim eşit güce sahip oluyor.Sonrasını daha yaşamak nasip olmadığı için devam edemeyeceğim.Ama forumlarada , bu sınırı geçmiş kişilerin yazdıklarına bakılırsa bir süre sonra paranın bırak gelişimden güçlü olmasını gelişmi unutturacak güce sahip olacağını görüyorum.
Öneriler hep hedefini bir adım ileride tut oluyor.PLC-PİC-RASPİ....Ama ben çok şey biliyorum dediğimizde çok bilen hiç birşey bilmiyor deniyor :)).

Her neyse şimdilik hala kar amacının karamsarlıklarına kulağım tıkalı.İnşallah açılacak duruma gelmem (iş artık hobiden çıkıp kar amaçlı olmaz).Son zamanlarda bu tarz yorumlar beni çok üzüyor.Geçende de bir abimizin çalıştığı bir firmaya yeni 4 elektronik müh gelmiş asgeri ücretle depoda çalışıyorlarmış.Onun dediğine göre bizi çıkarmayın biz depoya razıyız diyorlarmış.
Aşık olduğum elektronik gün gelirde bana da bu yamuğu yaparsa bu aşk o gün BİTER :))).
 
Son düzenleme:
zamanımız teknoloji si hızla ilerlemekte simdi is ilanarına bakıyorsunuz x dalında personel alınacak en az 3 5 yıl deneyımlı dıyor sen bole adamaları yanına almazsan deneyım kazan dırmak ıcın pıyasada deneyımlı adam nerden bulacksın bır de boyle bır algı var

sozum ona kardesım sen once kumanda pratıgını uygulamda gelıstır kumanda onu acık bır sıstem sonrasında plc ilgin zaten artacak bunun yanında hıdrolık ve pnömatık bu işin temelınde var ben 2.5 sene bakımcılık yaptım ve bende hıc Bakım tecrubem yoktu senın gıbı mezun oldum ve basladım ıse yok pahasına basladım ilk basladıgım ısde 700tl ile basladım 2011 senesınde benım ıcın o an maddıyatın hıc bır onemı yoktu 500 de verse gecındırmek zorunda oldugum bır ailem yoktum babam annemle kalıyordum amacım bu için dibine inmekti ben yarı kamulasmıs belediye istrakları olan bır yerde calısıyordum devlet işi guvenli dediler ama artık o fabrıkanın bana vere bılecegı bırsey kalmamııstı ben hep ac oldum bılgıye ogrenmeye su anda geldıgım noktadan memnunum yeterınce tecrubem oldu ama ogrenmeyi bırakmıcaksın su anda ne yaptın yaptın bak sana yardımcı olan arkdaslar cıktı yolun acık olsun insallah
 
zamanımız teknoloji si hızla ilerlemekte simdi is ilanarına bakıyorsunuz x dalında personel alınacak en az 3 5 yıl deneyımlı dıyor sen bole adamaları yanına almazsan deneyım kazan dırmak ıcın pıyasada deneyımlı adam nerden bulacksın bır de boyle bır algı var

sozum ona kardesım sen once kumanda pratıgını uygulamda gelıstır kumanda onu acık bır sıstem sonrasında plc ilgin zaten artacak bunun yanında hıdrolık ve pnömatık bu işin temelınde var ben 2.5 sene bakımcılık yaptım ve bende hıc bakım tecrubem yoktu senın gıbı mezun oldum ve basladım ıse yok pahasına basladım ilk basladıgım ısde 700tl ile basladım 2011 senesınde benım ıcın o an maddıyatın hıc bır onemı yoktu 500 de verse gecındırmek zorunda oldugum bır ailem yoktum babam annemle kalıyordum amacım bu için dibine inmekti ben yarı kamulasmıs belediye istrakları olan bır yerde calısıyordum devlet işi guvenli dediler ama artık o fabrıkanın bana vere bılecegı bırsey kalmamııstı ben hep ac oldum bılgıye ogrenmeye su anda geldıgım noktadan memnunum yeterınce tecrubem oldu ama ogrenmeyi bırakmıcaksın su anda ne yaptın yaptın bak sana yardımcı olan arkdaslar cıktı yolun acık olsun insallah
Insallah sonuca ulasacagim. Benim de siz degerli ustalarim gibi bir bilgim olacak insallah. Eve plc aldm ogrenmek icin kullanamadim. Is iyi olacak
 
markası nedır burdakı arkdaslar yardımcı olacakatır sana sen baglantılarını yap programlamada uzaktan baglantı bıle yaparlar
 
Twido 2012de kullanimdan kalkmis olanlardan param ona yetti

dostum elektrik bakımcısı olarak 6 yıldır bu işi yapıyorum sıfırdan başladım termik nedir bilmiyordum o derece yani.ama zamanla herşeyi öğreniyosun.şimdi plcde yazılım yapmaya çalışıyorum ona heves sardım.ama bi fabrikaya girmeden öğrenmen çok zor.pratik yapman lazım.istersen iş bulma konusunda yardımcı olabilirim sana.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
dostum elektrik bakımcısı olarak 6 yıldız bu işi yapıyorum sıfırdan başladım termik nedir bilmiyordum o derece yani.ama zamanla herşeyi öğreniyosun.şimdi plcde yazılım yapmaya çalışıyorum ona heves sardım.ama bi fabrikaya girmeden öğrenmen çok zor.pratik yapman lazım.istersen iş bulma konusunda yardımcı olabilirim sana.
Cok isterim cidden bakimci kadrosu ile girecegim bir ise ihtiyacim var. Izmirde mi yasiyorsunuz
 
Artık iş aramayı da iyi bir bakım onarımcı olmak istemeyi de bıraktım. Çünkü bugun soğuttular beni herşeyden
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,580
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Geri
Üst