Fabrikada Elektrik Bakım Şefi Ne Yapar?

tahir18

Üye
Katılım
11 Şub 2007
Mesajlar
162
Puanları
1
Yaş
39
selam bilgisi olanlardan ricam bu konuda kendimi nasıl yetiştirmem neye yönelmem konusunda bana yardımcı olabilirler mi?

** öncelikle hangi konulara ağırlık vermeliyim,neyi iyi bilmem gerekir?
** günlük,haftalık,aylık yaptıkları işler nelerdir?
 
Tabiki fabrikanın büyüklüğüne ve kurumsallığına bağlı olmakla beraber o fabrikadaki elektrik ile ilğili her şey yapıp veya yaptırmak yani fabrikayı gece ve gündüz aralıksız işletmek zorundadır.Fabrikasının teknolojisini iyi takip etmeli arıza ve yedek parça takibini iyi yapmalıdır.Elemanların işlerini daha çabuklaştırıcı bilği ve dökümanları hazırlayıp onlara aktarmalıdır.Kısacası gerektiğinde her şey yapmaya hazır olmalıdır.:)
Uykusuz geceler geçirmeye alışmalıdır.
 
O.G,trafolar,kompanzasyon ve kuvvet panolarında kullanılan elemanların çalışma prensiplerini bilmeli ve müdahele edebilmeli.otomatik kumandayı çok iyi bilmeli(pratik)
işletmesinde bulunan makinaların çalışma prensiplerini(elektriki ve mekaniki) bilmeli(arıza durumda,farklı metodlarla müdahele edebilmeli)yenilikçi olmalı....
En önemlisi altında çalışacak elemanlarına yapabileceği işi vermeli(genelde yapamayacagı işi verip birde arkasından bu işten anlamıyo :)))))dememeli)Çalışma hayatının ekip işi olduğunu kavramalı ve ben yaptım dememeli(biz yaptık demeli)Bunlara yakınlaşabilirsen
başarın kaçınılmazdır(rızkı veren allahtır).kolay gele, başarılar.
 
fabrıkan genel ve teknik işlerine bakar arıza ve tamir tadilat işleri organize eder ve planlar takip eder sonra raporlar.............
 
Fabrikanız ISO belgeli ise,bu organizasyonun gerektirdiği dokümanlar çerçevesinde ve görev tarifi kapsamında çalışmalıdır.Yaptığını yazacak,yazdığını yapacak.
 
Bakımcının sabit işi olmaz, günün neyi getireceği bilinmez. Yani bulunduğun fabrikayı okyanus gibi de görebilirsin, gölet gibi de. Bu senin ne kadar yüzeysel veya detaysal ilgilendiğine bağlıdır. Ha! "Ben etliye sütlüye karışmam. Nasılsa birileri hallediyor" diyip uzun yıllar çalışanlardan bir de olabilirsin. Sonunda başlarına ne geliyor bilmiyorum. Öncelikle senden beklentilere cevap vermen gerekir. Yani fabrika senden ne iş bekliyor? Sorumlulukların neler? Daha sonrasında işin gereği arızaların kalıcı olarak düzeltilmesi gerekiyorsa bununla ilgili geçmiş arıza trendlerine göre analizler yapmalısın. Bunlara kalıcı çözümler üretmelisin. Bu çalışmaları yaparken ister istemez önüne hangi konularda kendini geliştirmen gerektiği çıkacaktır. Asla unutma, bazı şeyleri senden beklemiyorlar diye ilgilenmezlik etme. Kimse sana "şunları öğren de gel" demez. Bunların dışında arkadaşların da bahsettiği gibi kompanzasyon, otomasyon, katalog ve proje okuma, Bakım organizasyonunu ilerletmek adına tpm (toplam verimli bakım), ekibinle birlikte olduğunu hissettirecek takım ruhu,dayanışma ve bilgilerini paylaşmak ve en öndemlisi don't panic :)
Bu yolda sana şimdiden başarılar.
 
Herkese teşekkür ederim,bu işe talip oldum ve deneyimim henüz az ama öğrenme adına azimliyim bu işin altından kalkabilmek için yapmam gerekenleri bu işte deneyimli olanlardan öğrenmek istiyorum.saygılar.
 
yukarıda yazılanlara ilaveten patronun evinde herhangi birşey mi arızalandı onu tamir eder
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.
Geri
Üst