Fabrika İçin Zil Cihazı

turkerweb

Üye
Katılım
29 Kas 2006
Mesajlar
120
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar kolay gelsin..Fabrikada belli saatlerde zil çalması için satılan programlanabilen cihazlar var mı önerdiğiniz? Sistem Kampana Zili çaldıracak...
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zil değil ama dijital olarak programlanabilen prizler var piyasada satılan, girdiğiniz zamanlara göre priz enerji geçiriyor. Zili bu prize takıp, ayarlanan saatlerde çalmasını sağlayabilirisniz.
 
reel time timer( gercek zaman rölelerı program ayrlı
ayarlanabılıor
 
bauhause da 10 ytl'ye dijital saatli, haftanın her günü için ayrı ayrı ,günlük 1den fazla program yapabileceğin voltomat marka prizler satılıyor, ondan alabilirsin elektrik kesildiğinde 2-3 gün saat ayarı ve içindeki program silinmiyor . 7,50 ytl'ye analoglarıda var ama elektrik kesilirse saat durur her seferinde ayarlaman lazım.
 
senin zil ne kadar süre çalacak mesela
kaç dakika
 
Dediğiniz cihazlar kısa süreli çalmaz.Fabrika zilleri kısa süreli çalar mesela 3-5 saniye.Onun için koyucağın cihazın çıkışına saniye ayarlı zaman rölesi koymalısın.
 
torapans ' Alıntı:
senin zil ne kadar süre çalacak mesela
kaç dakika

Hocam zil enfazla 5sn çalacak..Daha az olursa daha iyi tabi..Milletin kafasını şişirmeyelim.
 
bende ondan sordum,zaman ayarlı prizlerde veya zaman saatlerinde saniye ayarı yapamazsın ancak zaman rölesi ile cözersin ayarla 3-5 sn çalsın kapansın mesela
 
torapans ' Alıntı:
bende ondan sordum,zaman ayarlı prizlerde veya zaman saatlerinde saniye ayarı yapamazsın ancak zaman rölesi ile cözersin ayarla 3-5 sn çalsın kapansın mesela

3-5 sn zaman rölesi ile diğer zaman ayarlı prizin bağlantısı nasıl olur veya olmalıdır? otomatik kumanda şeması için yardımcı olurmusunuz?
 
evet saniye olayını düşünmemiştim o prizlerden en az 1dk. yapabiliyosun.
o yüzden 1 tanede zaman rölesi şart.
bağlantısı çok basit zaman ayarlı prizin 220V çıkışını direk zaman rölesinin bobin uçlarına bağla, ayarladığın saatte priz 220v çıkarır zaman rölesinin bobini enerjilenir çıkışındaki kontak çeker zil çalar, zaman rölesinden ayarladığın süre sonunda(3-5sn) kontağını bırakır sil susar. zili nasıl bağlıcam dersende; onuda zaman rölesinin çıkışındaki kontağın bir ucuna direk faz vericeksin, diğer ucunu (NO) zile bağlıcaksın, zilin diğer ucunada nötr direk vereceksin bitti.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,948
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst