Fırınlı ocak sorunu

Katılım
17 Ocak 2010
Mesajlar
43
Puanları
1
Yaş
45
Merhaba Arkadaşlar
Vestel marka fırınlı ocağın gözlerini yakarken baya bekliyorum 20-30 saniye kadar aksi halde düğmeyi bırakınca hemen sönüyor.Özellikle sabah ilk açınca soğukken geç yanıyor.Ocaktaki tüm memeleri değiştirdim fakat çok fazla değişen bir şey olmadı.Nasıl düzeltebilirim yardımlarınız için teşekkürler
 
Merhaba. Bir fırında elektrikli buji ateşlemesiyle yanan ocak gözlerinin hava şartlarından bağımsız kalınarak düzenli yanabilmesi için:
1- Buji alt yuvalarındaki rondela (ortası delik çelik pulların) kir, pas, oksit, kurum, vb. maddelerden düzenli temizlenip temiz tutulması gerekir.
2- Gaz brülörü çıkışındaki ocak çıkış deliklerinin süt taşması, çeşitli yiyecek artıkları, vb. yabancı maddelerden düzenli temizlenip gaz karışımı (LPG, doğalgaz + hava) çıkış deliklerinin sürekli açık olarak kalmasının sağlanması gerekir.
3- Buji atlama aralığının ocak üst yuvarlak, delikli metal kapağını elle çevrilip ayarlanarak çok kısa tutulması (daha uzun tutulursa mavi ve soğuk kıvılcım atlar, o kıvılcımın her zaman ateşleme garantisi bulunmayabilir, kısa ve kırmızımsı kıvılcım ise mavi kıvılcımın arka dönüşmüş ve tutuşturma sıcaklığı daha yüksek olan halidir. benzinli araçların bujilerinde de yüksek gerilim daha kısa mesafeden motor silindiri içinde atlama yaparken kırmızımsı kıvılcıma yani arka dönerek benzin+ hava karışımını daha garantili, her şart altında ateşlemiş olur, benzetme yapılırsa) bujiyle ilk yanmanın her şart, hava basıncı, sabah, akşam, soğuk, sıcak ortamda, vb. çok garantili yanabilmesi sağlanır.
4- Termokupl düzeneği ; ocağın gaz alevi söndüğü anda gazı otomatik (ısı prensipli) kesen çok önemli bir emniyet mekanizmasıdır. Termokupl uçlarının tel fırçayla temizlenip sürekli temiz tutulması ve bu şeklide çalışıyor olması, sn. by lent'in de belirttiği gibi çalışmasıyla ilgili olan bazı aksaklıkları açısından önlenmiş olunur.
5- Bir de ocak delikleriyle buji porseleni çevresi, çaydanlık, tencere, vb. sızan sularıyla ıslak olduğunda buji kıvılcımı bu sudan kısa devre yaparak geçiyor, tam olarak atlamıyor, bu yetersiz kıvılcımla gaz karışımını yine ateşlememe durumu oluyor. Islanma durumunda ıslanan tüm bu parçaları yerinden çıkarıp kuru bezle silip tekar çok kuru olarak yerine yerleştirmeniz, en yakın buji mesafesine getirip çakmaklık butonuna ondan sonra basmanız gerekiyor. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
termokulp uçlarını tel fırça ile parlattım.Değişen bir şey olmadı.Temokulp'un değişmesi mi gerek acaba?
 
Mesajda video linkleri vermistim izlemediniz mi? Son cozum degistirmek.
 
Teşekkürler Videoları izledim.Termokulpları nereden alabilirim İstanbul içinde
 
Bence yetkili birisine degistirmet işlemini yaptirint.allah muhafaza kesmee yapacağı Zaman kesmez gaz bu
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,550
Kullanıcılar
449,915
Son üye
eylulllll33

Yeni konular

Geri
Üst