Fırına resistans teli eklemesi

themadcap

Üye
Katılım
31 May 2020
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
49
Arçelik 1600 watt mini fırına rezistans teli ile ekleme yapmak istiyorum. Bunun için şöyle bir yöntem düşündüm. Fırının üst ve alt rezistans elemanları açıkta, ben üst tarafa 1600-2000 watt (maksimum 10a) gibi bir ekleme yapmak istiyorum. Bu ekleme rezistans sadece 3dk gibi kısa bir süre çalışacak. CrAl rezistans tellerinden alıp fırının üst rezistansına gerekli uzunlukta teli sararak yapmayı planladım. Sonra bu tele de uygun bir noktadan porselen klemens ile dışarıdan elektriğe bağlayacağım. Fırının kendi elektrik sistemine ellemeyi düşünmüyorum. Ek bir priz kablosu ile elektrik vereceğim. Konuyla ilgili bir kaç soru oluştu kafamda.

- Klemensten priz kablosuna aktarım için siaf ya da siaf-gl gibi ısıya dayanıklı kablolara ihtiyacım var mı? İlk aşamada bunlardan almayı düşündüm ama sanırım çok da gerek olmayacak.

- CrAl rezistans telini 20-30 metre gibi miktarlarda nereden temin edebilirim? 24 awg'ye kadar bulunabiliyor ama daha kalınları için ufak miktarlarda satanları göremedim.

- Pek tecrübeli olduğum bir konu değil benim göremediğim bir olası problem var mı? Fırın normalde böyle bir ısıya uygun değil sanırım ama 3dk gibi kısa bir sürede bir problem olacağını sanmıyorum.
 
Bu modifiyeyi neden yapmak istiyorsunuz? Fırıni başka bir cihaza dönüştürmek yerine hurdadan almak daha pratik olmaz mı?
 
Bu modifiyeyi neden yapmak istiyorsunuz? Fırıni başka bir cihaza dönüştürmek yerine hurdadan almak daha pratik olmaz mı?


Pizza pişirirken biraz ekstra güç istiyorum, termostattan bağımsız olarak. Hurdadan bir fırın bulmak, özellikle de 500 C'ye dayanıklı bir şey olursa daha iyi tabi. Ancak bunu nereden bulabilirim o konuda da pek bir fikrim yok. Şu an bu modifikasyon çok hızlı yapıp sonuç alabileceğim bir şey. Kabaca 1-2 saatte yapabilirim gibi geliyor.
 
Ben fırını pisirmenin disinda daha başka bir amaca yonelik modifiye yapmak istediğinizi düşünmüştüm.
 
Benim bildiğim belirlediğiniz süre ve ısı yüksek hatta gereksiz. Şu anki fırınlar 500 derecede kendini temizleme programında çıkartılıyor, sıçrayan kirleri küle çeviriyor. Pizza için gereken süre yanlış hatırlamıyorsan uygun ısıyla beraber 40 - 60 sn. Bu konudan uzaksınız sanırım.

 
Son düzenleme:
spotçulara bak onlarda olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,108
Mesajlar
915,042
Kullanıcılar
449,809
Son üye
yucelsenolgm

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst