Fırın ısınınca neden sigorta attırıyor?

Ama komitatörden bağımsız olarak ısındıktan sonra kaçak akım rölesinin attığından bahsettiniz tüm mesajlarınızda. Fırının ısınması için de en azından bir rezistansın bağlı olması gerekmiyor mu?

Komitatör için se, komitatör konum değiştirdiğinizde kontaklarından biri yada birkaçını gövdeye veriyorsa tabiiki değişmelidir.
Benimde anlamadığım konu tam.olarak bu ;
Topraklama bağlıyken komütatörü açtığımda 5 dakika ısınıp sigorta atiyor sonrasında açtığımda sıcak olduğu için direk atıyor , soğumasını bekleyip tekrar açtığımda yine o sıcaklığı yakalayınca atıyor .
Toprağı söktüğümde sigorta attirmiyor yaklaşık 15 dakika rezisdans ısındı ama yine atmadı ben kendim kapattım ama bu ısınma sırasında komütatörü donderdiğim andan itibaren gövdeye elektrik veriyordu. Rezisdanslari söküp deneyim dedim söktüm yine gövdeye elektrik veriyor . Gövdede ki elektriği nötr-govde olarak ölçtüğümde 144V gösteriyor . Bende komütatörü söktüm oksitlenme olmuş içinde onu temizleyeceğim

Arkadaşlar bahsetti, rezistanslarda delik olabilir. Isınınca genleşmeden dolayı temas oluyordur. Özellikle komitatörü çevirince kaçak oluyorsa ilk yoğunlaşılacak yer orası!

Arkadaşlar bahsetti, rezistanslarda delik olabilir. Isınınca genleşmeden dolayı temas oluyordur. Özellikle komitatörü çevirince kaçak oluyorsa ilk yoğunlaşılacak yer orası!
Ama rezisdans uçlarını söküp yaptığımda da aynı tepkiyi veriyor

Benimde anlamadığım konu tam.olarak bu ;
Topraklama bağlıyken komütatörü açtığımda 5 dakika ısınıp sigorta atiyor sonrasında açtığımda sıcak olduğu için direk atıyor , soğumasını bekleyip tekrar açtığımda yine o sıcaklığı yakalayınca atıyor .
Toprağı söktüğümde sigorta attirmiyor yaklaşık 15 dakika rezisdans ısındı ama yine atmadı ben kendim kapattım ama bu ısınma sırasında komütatörü donderdiğim andan itibaren gövdeye elektrik veriyordu. Rezisdanslari söküp deneyim dedim söktüm yine gövdeye elektrik veriyor . Gövdede ki elektriği nötr-govde olarak ölçtüğümde 144V gösteriyor . Bende komütatörü söktüm oksitlenme olmuş içinde onu temizleyeceğim
bak güzel insan, belli bir ısı ve topraklamayı sökme hikayesi. bir yerde bir kaçak var ve ısınınca topraklamayla birleşiyor demektir. makine/fırın senin önünde, komütatörü sök ama foto çek sonra hangi kablo nereye diye düşünme. deformasyon varsa yenile. tamir etmek risk oluşturur. rezitansları sök ve güzelce kontrol et. minicik bir delik akım kaçırır. sorun varsa rezitansını yenile. kablo sökmek çözüm değildir. sigortanın atması demek arıza var demektir. önce cihazı sonra insan hayatını korur. toprağa akmayan elektrik insan üzerinden geçerse sonu kötü olur.

bak güzel insan, belli bir ısı ve topraklamayı sökme hikayesi. bir yerde bir kaçak var ve ısınınca topraklamayla birleşiyor demektir. makine/fırın senin önünde, komütatörü sök ama foto çek sonra hangi kablo nereye diye düşünme. deformasyon varsa yenile. tamir etmek risk oluşturur. rezitansları sök ve güzelce kontrol et. minicik bir delik akım kaçırır. sorun varsa rezitansını yenile. kablo sökmek çözüm değildir. sigortanın atması demek arıza var demektir. önce cihazı sonra insan hayatını korur. toprağa akmayan elektrik insan üzerinden geçerse sonu kötü olur.
Dediklerini aynen uyguluyorum usta rezisdans uçlarını sökmemdeki sebep acaba patlak mi var yada delik mi arıza oradan mı diye,
Rezisdanslara enerji gitmiyorkende aynı durumu yaptığı için komütatörü söktüm aynen senin dediğin gibi fotoğrafını alıp çizimini De yaptım , komütatörde oksitlenme mevcut onu temizleyip tekrar yapacağım

Oksitlenme olayı genelde zayıf akım olan elektronik devrelerde muhtemel problem sebebidir. Ama 220 volt alternatif akım devrelerinde sorun çıkartması düşük bir olasılıktır bana göre. Yine de siz kontrol edin.

Diğer arkadaşların da bahsettiği gibi komitatördeki toprağı gövdeye geçirme olayını bir kenara bırakırsak (onun için oksitlenmeyi temizleyin önce ona göre fikir yürütelim) , rezistansın ısınınca sigorta attırması yüzde doksan rezistanstaki küçük bir delik nedeniyle içindeki quartz kum/yalıtım malzemesi azalmış ısınınca genleşiyor ve metal gövdeye temas ediyordur.

Rezisdansların bağlantı uçlarını söküp ölçtüğümde herşey normal görünüyor, ama fırın çalışınca ve belirli bir ısıyı yakayalinca sigorta attırıyor çözümü bulmak için toprağı söktüm ( sizin dediğiniz gibi riskli bir durum önlemini almayan yada elektrikçi olmayanlar için tavsiye edilemez) komütatörü donderdiğim gibi gövdeye elektrik veriyor acaba rezisdanslar mi patlak diye rezisdansların ucunu söküp tekrar komütatörü donderdim yine gövdeye elektrik veriyor, bu sefer arızayı farklı bir yerde aradım komütatöre baktım orada bir oksitlenme durumu gördüm , oksitlerini temizleyip tekrar bakacağım, Bilgileriniz ve yorumunuz için tekrardan teşekkür ederim Ustam.

rezistans kabloları boşa alındığında belirli bi sıcaklığa nasıl ulaşılıyor anlamış değilim. eğer rezistanslar sağlamsa kablolarda, termostat, varsa zaman saati veya kontrol kartında mutlaka gövdeye kaçak vardır vesselam.

rezistans kabloları boşa alındığında belirli bi sıcaklığa nasıl ulaşılıyor anlamış değilim. eğer rezistanslar sağlamsa kablolarda, termostat, varsa zaman saati veya kontrol kartında mutlaka gövdeye kaçak vardır vesselam.
Yok ustam uçlarını söküp ölçünce normal değer veriyor sonra uçlarını geri takıp açtığımda ısıyı yakalayinca atıyor , oksit temizleme spreyi aldım temizledikten sonra eğer olursa yazacağım buraya

Yok ustam uçlarını söküp ölçünce normal değer veriyor sonra uçlarını geri takıp açtığımda ısıyı yakalayinca atıyor , oksit temizleme spreyi aldım temizledikten sonra eğer olursa yazacağım buraya

oksitle gövdeye kaçak arasında bi ilişki kurmamız çok zor. rezistans ölçümünüzü detaylı anlatarak ve fotoğraflara destekleyin.

Forum istatistikleri

Konular
131,463
Kullanıcılar
455,378
Son üye
adhkfhxdchdvgshdjkg

Yeni konular

Geri