Fırın ısınınca neden sigorta attırıyor?

kimin hangi yetkinlikle, neyi, neyle, nasıl ölçtüğünü biz bilemeyiz. burda sadece konu sahibine yardımcı olmaya çalışıyor olsak da gelecekte bu tür problemle karşılaşan bi çok kişi internet araştırmasında bu yazılanları okuyacaktır. o yüzden yazdıklarımızdan sorumlu olduğumuzu unutmamalıyız.

mesajları tekrar okudum. tespitten falan bahsedilmiyor ki bahsedilse bile kabul etmemiz mümkün değil. profesyoneller elbette farklı arıza tespit yöntemleri kullanabilir bunda bi beis yok fakat iş bilmeyene de ''sen neyi tespit ediyorsun' diye sormak en doğal hakkımız. kaçak akım koruma roleleri akımın firar etme prensibine göre çalışır. akıma kaçacak yer bırakmazsınız tıpkı kaçacak yeri olmayan kedi gibi saldırır.

belli bi sıcaklığa gelince ya da beş dakika sonra KAKR atıyor öyküsünü okuyunca rezistansın soğukken yaltımının iyi, ısındıkça da yalıtımın bozulduğu senaryosu kuvvet kazanıyor. standart avometre ölçümleriyle gövdeye kaçak arızalarını yorumlamak zor olabilir fakat megerle çok daha kolay sonuç alınabilir. ayrıca izolasyon bozukluğunun rezistans dışında hatta bi kaç farklı yerde olabileceği olasılığını da gözardı etmiyorum.

arıza ile ilgili yazdıklarınızla yorumlarımız burda duruyor. rezistansı, komitatoru, oksidiyle sonucu buraya yazın ki herkes bu tecrübeden faydalansın.

Son düzenleme:
kimin hangi yetkinlikle, neyi, neyle, nasıl ölçtüğünü biz bilemeyiz. burda sadece konu sahibine yardımcı olmaya çalışıyor olsak da gelecekte bu tür problemle karşılaşan bi çok kişi internet araştırmasında bu yazılanları okuyacaktır. o yüzden yazdıklarımızdan sorumlu olduğumuzu unutmamalıyız.

mesajları tekrar okudum. tespitten falan bahsedilmiyor ki bahsedilse bile kabul etmemiz mümkün değil. profesyoneller elbette farklı arıza tespit yöntemleri kullanabilir bunda bi beis yok fakat iş bilmeyene de ''sen neyi tespit ediyorsun' diye sormak en doğal hakkımız. kaçak akım koruma roleleri akımın firar etme prensibine göre çalışır. akıma kaçacak yer bırakmazsınız tıpkı kaçacak yeri olmayan kedi gibi saldırır.

belli bi sıcaklığa gelince ya da beş dakika sonra KAKR atıyor öyküsünü okuyunca rezistansın soğukken yaltımının iyi, ısındıkça da yalıtımın bozulduğu senaryosu kuvvet kazanıyor. standart avometre ölçümleriyle gövdeye kaçak arızalarını yorumlamak zor olabilir fakat megerle çok daha kolay sonuç alınabilir. ayrıca izolasyon bozukluğunun rezistans dışında hatta bi kaç farklı yerde olabileceği olasılığını da gözardı etmiyorum.

arıza ile ilgili yazdıklarınızla yorumlarımız burda duruyor. rezistansı, komitatoru, oksidiyle sonucu buraya yazın ki herkes bu tecrübeden faydalansın.
Rezisdansların bağlantı uçlarını söküp ölçtüğümde herşey normal görünüyor, ama fırın çalışınca ve belirli bir ısıyı yakayalinca sigorta attırıyor çözümü bulmak için toprağı söktüm ( sizin dediğiniz gibi riskli bir durum önlemini almayan yada elektrikçi olmayanlar için tavsiye edilemez) komütatörü donderdiğim gibi gövdeye elektrik veriyor acaba rezisdanslar mi patlak diye rezisdansların ucunu söküp tekrar komütatörü donderdim yine gövdeye elektrik veriyor, bu sefer arızayı farklı bir yerde aradım komütatöre baktım orada bir oksitlenme durumu gördüm , oksitlerini temizleyip tekrar bakacağım, Bilgileriniz ve yorumunuz için tekrardan teşekkür ederim Ustam.

Otomatik kumanda dersinde hocadan izinsiz kurduğumuz devreleri test ettiğimiz için bölüm şefi olan hocamızdan okkalı birer tokat yemiştik. Vuran elleri nur olsun inşallah. Kızmak bazen az gelir. Elektrik oyuncak değil.
Şakası olmayan bir meslek ,affı olmuyor malesef.

Her şey bir yana da demek istediğimi gerçekten kimse anlamadı mı ?
Bakınız tekrar açıklıyorum .
- Demek istediğim şey ortada bir arıza var ve sebebi belli değil. Öncelikle bu arızanın sebenin sonra çözümünu bulmak gerekir.
Ben arızanın çözümü için değil sebebi için fikir verdim hani belki şundan olurmu diye.
Kaçak atıyor. Prizden nötr ile toprağı birleştir cihazı çalıştır.
Kaçak atmadı o zaman cihaza içinde nötr ile toprak arası temas var . Sorunun kaynağı bu olabilir buna yogunlasabilirsin .
Ama kaçak atmadı diye cihazı bu şekilde KULLANAMAZSIN sadece sorunu göstermeye yönelik bir uygulama

-Benim dediğim şeylerde herkes iş güvenliğinden falan bahsetmiş.
İyi de fırın kullanıcısi kendisi rezistanslari söktügünü tek tek denediğini yazmış buda standart bir kullanıcı için ölümcüldür...
Öneriniz olan "prizden nötr ile toprağı birleştir..." 'in kendisinin K.A.R açtırma sebebi olduğunun farkında değilsiniz.

Son düzenleme:
Bu tür durumlarda rezistansların ölçümü aletinin kısa devre (buzzer) kademesinde yapılır genellikle. Ve gövde ile rezistans arasında açık devre varsa, biiiip sesi ötmezse sağlam der geçiştiririz.

Başıma geldiği için söylüyorum, rezistans ile metal gövdesi arasınında kısa devre olup olmadığını otomatik ölçü aletlerinde Direnç/Resistör kademesinde, manuel olanlarda ise Direnç Mega ohm kademesinde yapınız.

Bu tür durumlarda rezistansların ölçümü aletinin kısa devre (buzzer) kademesinde yapılır genellikle. Ve gövde ile rezistans arasında açık devre varsa, biiiip sesi ötmezse sağlam der geçiştiririz.

Başıma geldiği için söylüyorum, rezistans ile metal gövdesi arasınında kısa devre olup olmadığını otomatik ölçü aletlerinde Direnç/Resistör kademesinde, manuel olanlarda ise Direnç Mega ohm kademesinde yapınız.
Multimetre çalışma gerilimi ile test yapmadığından yaptığı ölçümün her zaman reel değer olduğuna itibar edilmemelidir . Ancak tam izolasyon delinmesi gerçekleşmiş ise multimetre değeri gerçek olarak referans alınabilir . Çalışma gerilimlerinde ve üzerinde test yapan izolasyon megerleri ile kontrol her zaman daha makbüldür .

Sorun şöyle ama rezistans uçlarını söküp komütatörü donderdiğim de de gövdeye kaçak veriyor rezisdanstan olduğunu düşünmedim o yüzden

Sorun şöyle ama rezistans uçlarını söküp komütatörü donderdiğim de de gövdeye kaçak veriyor rezisdanstan olduğunu düşünmedim o yüzden
Ama komitatörden bağımsız olarak ısındıktan sonra kaçak akım rölesinin attığından bahsettiniz tüm mesajlarınızda. Fırının ısınması için de en azından bir rezistansın bağlı olması gerekmiyor mu?

Komitatör için se, komitatör konum değiştirdiğinizde kontaklarından biri yada birkaçını gövdeye veriyorsa tabiiki değişmelidir.

Forum istatistikleri

Konular
131,327
Kullanıcılar
455,159
Son üye
aytek066

Yeni konular

Geri