Fırını Fişe Takınca Şalter Atıyor

DarkSEO

Üye
Katılım
7 Kas 2018
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
26
Merhaba bugün Karaca marka mini fırın satın aldım,
eve gelip cihazı fişe taktım ve ilk kurulumda oluşan kokuların gitmesi için 300 derecede çalıştırmaya başladı.
İlk başta hiç bir sorun yoktu ve çalışmaya başladı yaklaşık 10 dakika sonra dairenin ana şalteri attı.

Fırını fişten çekip beklemeye başladım rezidansların aşırı ısınmasından veya başka bir sebepten olduğunu düşünerek 20 dk soğumasını bekledim ve tekrar fişe takar takmaz şalter attı. Başlangıçta böyle bir şey olmamıştı ama şu anda fişe takar takmaz ana şalter atıyor. Yanlış yaptığım bir şey sonucu mu oluştu, yoksa fırın mı arızalı çözemedim. Yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Bu arada fırının düğmesi kapalı konumdayken takıyorum fişe.
 
Büyük ihtimalle fırın arızalı.Ölçü aletiniz varsa kontrol
etmeye çalışın.
 
Fırın arızalı desem ilk taktığımda neden çalıştı diye soruyorum kendime, ben yanlış bir şey yaptım desem sadece çalıştırdım. Bir mantık kuramıyorum. Alt rezidansı koruyan metal bir plaka yapmışlar ve hareket ediyor vidaları çok gevşek acaba ondan dolayı olabilir mi diye düşünüyorum fakat cihazı aktif hale getirmeden atıyor şalter.
 
fırını başka oda prizi ve sonra komşu dairelerde denersen durum anlaşılır belki
 
Başka oda, başka priz ve komşu dairede denendi. Aynı sonuç onlarda da atıyor. Kaçak akım koruma şalteri deniyor sanırım. En üstte tek olan kırmızı şalter, o atıyor.
 
bütün düğmeler kapalı olduğu halde atıyor ve rezistansın metal plakası oynuyor diyorsun.
gövdeye kaçak olabilir, birde cihaz kapalı iken fişini prize takarken ters olarak takar mısın, yani kablo prizden aşagı direk değilde, tavana doğru çıksın sonra dönüp yere insin
 
Güncel olarak hareket eden metal plakayı söktüm ve yine aynı sonuç. Ters olarak taktım yine attı hocam.
 
cihazı kurcalayarak garantisini bozmuş olursun, yapabileceğin bir şey yok, yeni ise garantilidir, daha fazla bir zarar vermeden aldığın yere götürerek durumu anlatırsan değiştirmelerini istersin, en doğru davranış bu olur,
 
Cahil cesareti ile açtım cihazın içini. Elektrik kablosunun gelmiş olduğu mavi ve sarı renkli soketleri yerinden çıkartıp tekrar taktım. Prize taktım ve sorunum çözüldü. Çok enteresan. Yorumlarınız için teşekkür ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,841
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst