Fırçasız DA motor Akım Ölçümü

Katılım
25 Nis 2014
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
37
Merhaba,

Elimde Maxon marka Fırçasız DA motoru var, bu motordan 3 tane faz kablosu çıkıyor ve bu kabloların ayrı ayrı akımlarını ölçmek istiyorum. ACS712 -05B modül ile ölçmek istedim ancak kalibrasyon için tek bir taş dirençle yaptığım ölçümlerde modülün stabil sonuçlar vermediğini gördüm. Akım verilerini alıp kaydetmem gerekiyor ki teorik hesaplarımla karşılaştırabileyim. O yüzden multimetre vb. aletler çözüm olamıyor. Önerilerinize açığım.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Stabil derken bu sensörü biraz incelemiştim.

Yanlış hatırlamıyorsam sensörün çıkış voltajı akımla lineer değil yada şöyle söyleyeyim ilk akımı ölçmeye başladığında 2.5 volt ile başlayıp üzerine ekliyor diye hatırlıyorum. Akım ters ise voltaj aşağı düoru akım ileri yönde ise voltaj yukarı doğru çıkıyor yanlışım yoksa.

Siz yaptığınız kalibrasyon için ölçüm sonuçlarınızı yazarmısınız? sonuçları bir inceleyelim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,132
Mesajlar
915,299
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst