FİLM TAVSİYESİ " 3 Idiots ".... Üç Mühendisin Hayat Hikayesi...

>Genius<

Profesyonel Üye
Katılım
3 Ağu 2012
Mesajlar
449
Puanları
264
Bizim mesleğimizi yapan ve üniversitede mühendislik okuyan 3 kafadarın hayat hikayesi.
Film hint yapımıdır ve filmi izlerken yüzünüzdeki tebessüm hiç eksilmeyecek. İzleyip bitirdiğinizde ise şunu anlayacaksınız; hindistanın bile mühendislerine ne kadar değer verdiğini göreceksiniz...

Filmin adı 3 Idiots 'tur... Bir mühendis olarak şidetle tavsiye ediyorum...

Wikipedia' dan alıntıdır.
{"3 Idiots" Türkçe adıyla "3 Aptal" 2009 yapımı bir Bollywood filmidir. Film Hindistan'ın en iyi mühendislik okulundaki 3 arkadaşın dostluklarını ve hayatını anlatırken eğitim sistemini de eleştirmektedir. Hindistanda tüm zamanların en yüksek gişe rekoru ve hasılat yapan filmidir. Ayrıca yine bir Aamir Khan filmi olan Ghajini tarafından elde edilen en yüksek gişe rekoru bu film ile geçilmiştir. Ayrıca yine 3 Idiots yurtdışı pazarında da en yüksek hasılat yapan bollywood filmidir.}
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Şu filmi hep izliyim izliyim diyorum diyorum bir türlü izlemek nasip olmadı ama güzel film diyorlar.
 
cesur yürek,esaretin bedeli, oyun(the game) eski filmler ama izlemediysen muhakkak izle.
 
Her çocuk özeldir filminide izlemenizi öneririm
 
Filmi izlemiştim, film yorumcusu olmadığım için pekbirşey söyleyemeyeceğim fakat herkezin izlerken aradığını bulabileceği doyuruculukta bir film, ana teması fikri mikri de cabası. Ayrıca başroldeki elemanın başka bir filmide var oda çok hoşuma gitmişti sadece 15 dk mı 1 saatmi ne hafızası vardı kızarkadaşını öldürmüşler onu yapanları arıyor sürekli birilerini öldürüyordu filmin adı aklıma gelirse yazarım.
 
Evet, teşekkür ederim yusufburak, şimdi posterlere baktım bahsettiğim film ghajini, elemanları dövüp öldürmesi bana komik geldiğinden hoşuma gitmişti, Cüneyt Arkın filmlerini hatırlattı :) Birde hint filimlerinde filmin yarısı saçmasapan dans ve müzikleriyle geçmese tam-güzel olacak.
 
Evet, teşekkür ederim yusufburak, şimdi posterlere baktım bahsettiğim film ghajini, elemanları dövüp öldürmesi bana komik geldiğinden hoşuma gitmişti, Cüneyt Arkın filmlerini hatırlattı :) Birde hint filimlerinde filmin yarısı saçmasapan dans ve müzikleriyle geçmese tam-güzel olacak.

:) haklısınız ama ara ara güzel bi ders veriyorlar :) En güzeli Kemal SUNAL serisi :))))
 
2008 Ghajini ile 2000 Memento'nun konuları çok benziyor. Memento'nun sondan başa ilerleyen bir kurgu tekniği vardı ve çok dikkatli izlemek gerekiyordu.
Hindistan bile mühendisine değer veriyorken bizim ülkemizde bu meslek nasıl bu hallere geldi acaba? Diğer mesleklerin durumunu da çok içaçıcı göremiyorum ben. Toplumda çok uçuk maaşlar alan bir kesim var, geri kalan yerlerde sürünüyor. Orta sınıf yok gibi. Özel hastanede bir doktor 30.000 40.000 alabilirken, devlet hastanelerindekiler bunun yanına yaklaşamıyor.
Sanki en güzeli öğretmen ya da doktor olup ufak güzel bir köye falan atanıp orada yaşamını devam ettirmek gibi görünüyor. Cerrahpaşa mezunu bir doktor tanıdığım zamanında Muğla'da bir köye mecburi hizmet için atanıp orayı sevip yerleşmişti. Köyde bir doktorun göreceği saygıyı sevgiyi düşünün. Cerrahpaşa'da hırs yapıp kalsa yükselirdi mutlaka, ama mutlu olur muydu acaba?
 
Eve gerçekten güzeldi. Film aslında ezberci sisteme karşı, ebevenylerin çocuklarını meslek seçimlerine zorladında olacakları gösteriyor. Epey bi yorumum var ama filmi size anlatmamak için kısa yazdım. Ondan dolayı siz izleyin.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,857
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst