Fön Makinesi Fiş Erimesi

Yazdıklarınız beni çok korkuttu, saçımı kuruturken daha dikkatli olacağım bundan sonra, sizlerede çok geçmiş olsun.
 
Yazdıklarınız beni çok korkuttu, saçımı kuruturken daha dikkatli olacağım bundan sonra, sizlerede çok geçmiş olsun.

evet dikkatli olmak gerekiyor ayrıca bir uyarı daha fön makinesinin arkasındaki tel kısmıda sık sık çıkartıp temizlemek gerekiyor. oda hava almasını engelleyip motorun yanmasına sebep olabiliyor
 
fiş düzgün takılmamış olabilir mi bizimde led tvde babam düzgün takmadığı için fişi erkek fişi uçları erime yapmıştı
 
öncelik ile geçmiş olsun. fişin erimsi için en önemli 2 faktör vardır. biri fişin artık deforme olması ve özelliğini yavaş yavaş yitirerek geçen akımın bir bölümünü ısı olarak dışarı atmasından kaynaklanır. bu durumda ısıtıcıların performansı düşer.bu durumda fişi değiştirmek gerekir ancak öyle herhangi bir fiş ucu olamaz silikon ve teflondan imal edilmiş fişleri kullanmalısınız. ikinci sebeb ise fişi taktığınız priz özelliği yitirmiş olabilir veya fiş priz içindeki bakır iletkenlere tam oturmuyor elktron atlamsından dolayı ısı açığa çıkıyor olabilir.aslinda sebepler ararsak daha çok sebep çıkabilir.bana göre kaliteli bir priz al ( içi seramik olan kalıteli marklardan) piyasa malı olmayan topraklı priz al sorun tamamen çözülür. burda önemli olan fiş prize gevşek oturmayacak sıkı bir şekilde oturacak
 
çoğu saç kurutma makinasında görüyorum 0.75~ 1 mm kablo kullanılıyor o yanmasında ne olsun. kalitesiz kablo ve fiş
 
Evde kullandığım 2000 woltluk fön makinem prizde çalışır durumdayken birden dumanlar cıkmaya başladı prizden. Fişi çektiğimde ise fiş erimiş durumdaydı. Fişi değiştirdim, yeni fiş taktım yerine. Yine aynı sıkıntının olmaması için önerileriniz nelerdir, paylaşırsanız sevinirim. Prizi değiştirmemin bir anlamı yok diye düşündüm.. Görüşlerinizi bekliyorum..

Bana da olmuştu. Babam kablosunu değiştirmişti.
 
geçmiş olsun...
küçük bir ayrıntı;
Evde kullandığınız fön makinesi ''2000 wolt'' değil 2000 watt tır..volt terimi gerilimi ifade eder, watt ise gücü..
 
Eğer bir prizde bu sıkıntı başlamışsa evdeki prizlerde yavaş yavaş gevşekliğe başlamış demektir.Prizleri değiştirirseniz sıkıntı kalmayacaktır.
 
Arkadaşlar her maddenin, demirin bile bir yaşlanma süresi var. Biz burada plastik kılıflı nyaf tipi bir kablodan bahsediyoruz. Zaman içerisinde kablonun deforme olması gayet doğal. Ben derimki siz siz olun, banyoda ıslak el ve ıslak ayakla sakın ha saç kurutma makinesi kullanmayın. ÖNCE GÜVENLİK.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,545
Kullanıcılar
449,912
Son üye
mavilacivert11

Yeni konular

Geri
Üst