EYT emeklilikte yaşa takılan kaç kişiyiz forum da?

Devletin gölgesi tüm beşerî faaliyetlerin üstüne düşer: Sosyal refah, iç düzen, halk sağlığı için uğraşır, bundan meşruiyet kazanır. Kural koyar, düzenler, yetkilendirir, yasaklar.
Ama kazanılmış hak geri alınmaz bir bilet alsanız buna para çıksa pardon biz yanlış yaptık demez diyemez hiç bir kanun geçmişe dönük işlemez işletilemez ama EYT geçmişe dönük işletildi ben 1995 de Ssk lı oldum 5000 gün ve 25 yıl ssk lı olmam yeterliydi kanuna göre ama 1999 da yürlüğe giren kanunda yine devletin verdiği hak gasp edildi yine devlet tarafından
 
Ben birkaç sefer avrupaya gittim çalışma şartları bizim ulkemize göre çok iyi herşey planlanmış adamlar neredeyse 2.5 gün hafta tatili yapıyor .Ekstra bir harcaması olmassa aldığı maaşla evini geçindiriyor.Türkiyede bırakın 65 60 yaşında emeklilik olsa bile çogu insanın beli bukulur özel sektör zaten o yaşa kadar sizi çalıştırmaz yani kanunun altı boş .bakuın şimdi işsizlik sigortası var diyelimki herhangi bir olumsuzluk oldu bunaldınız iş değiştirmek için işi bıraktınız ve 5 6 ay işsiz kaldınız size bu parayı vermiyorlar kendiniz işi bıraktınız diye .Sizden sizin adınıza kestiği parayı size vermiyor böyle birsey olamaz siz iş bulana kadar her durumda size işsizlik maaaşı vermesi lazım.İkincisi Türkiyede 40 yıl hangi köklü şirket varda devlet gibi sizi çalıştıracak ilerde çok büyük sosyal sorunlar çıkacak şimdiden bu belli çünkü türkiyede 50 yaşına gelen insanlarda sağlık sorunlarıda başlıyor haftanın 6 günü 8 5 çalışıyorsunuz piskolojiniz bozuluyor kendinize ve ailenize zaman ayıramıyorsunuz sosyal yaşantı 0 nasıl olacak bu iş ayrıca işi olup çalışanlarda işi var diye bunda şükür diyor bende dahil çünkü stabil birsey yok hersey her an değişebiliyor .Bir konuda şu artık çalışanlar birikim yapamıyor kazandıklarınız anca hayatınızı idame ettirmeye yarıyor. Birikim yapmanız lazımki ilerleyen yaşınızda işsiz kaalırsaanız birkaç sene birikimlerinizden harcıyarak emekliliğe ulaşabilesiniz.Yazacak çok şey var ama çözüm yok Allah memleketimizi milletimizi korusun inşAllah herşey daha iyi olur.saygılarımla.
 
Ama kazanılmış hak geri alınmaz bir bilet alsanız buna para çıksa pardon biz yanlış yaptık demez diyemez hiç bir kanun geçmişe dönük işlemez işletilemez ama EYT geçmişe dönük işletildi ben 1995 de Ssk lı oldum 5000 gün ve 25 yıl ssk lı olmam yeterliydi kanuna göre ama 1999 da yürlüğe giren kanunda yine devletin verdiği hak gasp edildi yine devlet tarafından

zamanında bol kesede harcanmış (düşünülmeden çıkarılmş kanun ve kararlar alınmış ve o günkü şartlar içinde )
şimdi açısı çıkıyor , kimseyi savunduğum yok
bir bakıma serbest ekonomi yada döviz gibi düşünün .
anayasanın değişmez maddeleri niye konmuş değiştirilmesin diye demek ki , diğer her kanun her şekilde değiştirilir demek ,
emekli maaşını , aldığın maaştan daha az bile verilir .

doğru söylüyorsunuz hak geri işlemez , işliyor ( ne yapabiliriz ? ) kendi hakkımızı vekalet veriyoruz
sonrası ???
tüm siğortalıları ilğilendiriyor coluk çoçuğu da .

elimizden gidince anlıyoruz .

ALLAH memleketimizi milletimizi korusun inş ALLAH her şey daha iyi olur.
sağlıcakla kalın .
 
Son düzenleme:
Avrupa da ki insanlar, erken mesaiye başlıyor ve erkende mesaileri bitiyor. Yerel saatle 15 bilemedin en geç 16 da ofisler ve iş yerleri kapanıyor. Açık olanlarda hizmet sektörü genellikle oluyor. Haftalık çalışma saati vb. diğer haklar en basit çalışanda olsan korunuyor. Cumartesi pazar tatili çok yaygın. Bazı ülkelerde cuma günü öğleden sonra tatil başlıyor. Resmi olmasa bile çok firma bunu uyguluyor. Küçük firma sayısı çok az, çoğunluk ücretli çalışıyor ama refah seviyesi yinede iyi. Emeklilik yaşları ortalama 65 yaş civarı. Lakin burada belirtildiği gibi çalışırken yıpranma, izin süreleri hesaba katıldığında , ülkemizde ki çalışanın yarısı kadar bile çalışmış olmuyor. Emeklilik yaşını gösterip, Avrupa da böyle diyenlerin yönetici tayfasının bilerek ve isteyerek göstermedikleri durum budur.

Elektrik sektöründen bahsedelim biraz, en büyük istihdam taahhüt sektöründedir. Peki bu sektörün çalışma şartları nasıldır? Yukarıda bir arkadaş söylemiş 8-5 haftada 6 gün diye. Ben akşam saat 5 te mesaisi biten özellikle elektrik firması bilmiyorum. Genel mesai saat 8-18 hatta bazı yerlerde 8-19 olmak üzere 6 gün çalışma var. Yıllık izin süresi bir hafta, birde dini bayramlar (bazen) izni var. İş yeri şehir merkezinden ne kadar uzaksa mesai saati bir o kadar uzuyor. Haftada 6 gün tam gün mesaiyi yapan kişi uzun dönemde her türlü şekilde yıpranır. Hayatı iş üzerine kurulur. Ne ailesine ne kendisine vakit ayıramaz. Ömrü de muhtemelen kısalır. Emekli olduğunda üç kuruş maaşa sürünür. Bu yoğun çalışmasın ödülü budur. Kimse onu görmez, kimse onu bilmez. Cumartesileri akşama kadar çalışır, resmi günlerde çalışır, çocuğun karne törenini kaçırır ama kimse onu görmez, görse de umurunda olmaz.

Kötü ekonomi yönetimi, anlık ve günü kurtarmalık politikalar sonucu deniz bitti, yılların yapılan yanlış uygulamaların sonucuna katlanmak bize kaldı. Şu an ki yapılan yanlışları da bizim torunlarımız ödeyecek. İnsanlar işsizlik kıskacıyla, iş olsun da 7 gün çalışalım derdindeyken, ne çalışma şartları nede yaşam standartlarımız iyi olmaz. Emeklilikte yaşa takılanlar çok haklılar ama haklı olmak gerçeği değiştirmiyor.
 
Bakın baskıyla zorlamayla,mağdur etmekle korkutmakla iş yürümüyor dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz elde ettiğimiz birşey yok .Şimdi Mantıklı düşünün o mercedes ,bmv ,ferrari arabaları hızlı trenleri luks yolcu uçaklarını mağdur edilmiş işinden gücünden atılmaktan korkan özgüveni olmayan pasifleştirilmiş korkutulmuş insanlar mı yapıyor .yoksa kendinden emin bilgili özgüveni tam ekonomik olarak her gün geleceğim ne olacak diye düşünmeyen devletine milletine güveni tam olan hayattan ve yaşamktan zevk alan insanlar mı yapıyor bunları sorgulamamız lazım vatandaş kim olursa olsun devleti tarafından desteklenip hakları korunması lazım ki o da sağlam ve güvenilir işler yapsın yoksa ömrümüz bir ulubatlı hasan gelsin surlara bayrak diksin bizi kurtaarsın diye beklemekle geçer.Yani şunu demek istiyorum bir mekanizma kurulması lazım önce eğitim ve mesleki teknik eğitimde adalet sisteminde çalışma kanunlarında ve vatandaşlık haklarında. çünkü bazı önemli işler kişilerin insiyatifine bırakılmayacak kadar önemli geleceğimizi ilgilendiren konular.Bunlar benim düşüncelerim saygılarımla.
 
Bugün sanayii bakanı:çocuklarımızın geleceğinden çalmamak için EYT gündemimiz de yok demiş
1,5 milyar dolara malolan köprüye senelik 560 milyon dolar ödemek çocuklarımızın geleceğinden çalmıyor
1 milyar Dolar a Ankara şimdi 1071 kare Ahlat a saray yaptırmak bunların yanında yazlık saraylarda var çocuklarımızın geleceğini çalmıyor
35 milyar dolar a Havalanı yaptırmak çocuklarımızın geleceğin den çalmıyor
2 yılda bir milletvekiline emeklilik hakkı verilmesi çocuklarımızın geleceğinden çalmıyor
Bizim hakkımız gasp edilmiş o hakkı geri istiyoruz o çocuklarımızın geleceğinden çalıyormuş!
 
onlar kendi çocuklarını kastetmişler. Bizimkileri değil.

bence hiç gerek yoktu diyorum , koltukları miras olarak bırakırlardı .
tek sorun taht ( koltuk ) kavgaları olarak düşündüm

fakat aklıma sonradan geldi , mantıklı düşünmemişim ( geniş çaplı )
sn @kesmez hocama hak verdim
ben yanlış düşünmüşüm , işi garantiye almak varken .

ne demişler
Akıl akıldan üstündür.
Her insan aynı anlayış, bilgi ve düşünme yapısına sahip değildir. Bizim aklımıza gelmeyen, bir başkasının aklına gelebilir. Biri bizden daha iyi düşünüp karanlık bir noktada bize ışık tutabilir. Bu bakımdan önemli işlerimizde güvenli, geniş düşünce sahibi kimselere danışmaktan, onların bilgi ve tecrübesine başvurmaktan kaçınmamalıyız. (Sorunlarımızın çözümü için akıl, bilgi ve deneyim bakımından bizden daha üstün kişilere danışmalıyız.)
 
Dün kuru soğan için gümrük vergileri sıfırlandı bugün buğday ve hububat ürünleri için gümrük vergileri sıfırlandı.Konya ovası kadar Hollanda 200 milyar euro tarımsal ürün satıyor bizse tarım arazilerimiz varken dışardan alıyoruz kusura bakmayın ama bunun adı ihanettir yönettiğin ülkeye ihanettir!İnsanlar tarım arazilerini ekmiyor diye mazot yani motorin çok pahalı olduğu için günre pahalı olduğu için insanlar tarımdan vaz geçti vatansever bir yönetim mazottan gübreden aldığı vergiden vaz geçer ve tarım arazilerinin ekilmesi için sıfır vergi ile mazot ve gübre satar vatandaşına insanların ekeceği ürünleri belirler her bölge de ekilecek ürün ve dönümünü belirler gerekirse bedava tohum dağıtır ürettirir yabancı devletlere döviz kazandıracağına parası vatanında kalır!Bir ülke böyle gelişir şuan yapılanla ancak bir ülke batar!
Biz doğalgaz ve petrol yüzünden dışa bağımlıyız bunlar için ödediğimiz döviz cari açık oluşturuyor şimdi toprağımız var ekmediğimiz için aldığımız tarımsan ürünler içinde cari açık artıyor!Şuan içinde bulunduğumuz krizin asıl sebebi de üretim olmadığından dedelerimizin mirası olan fabrikaları sattık miras yedi gibi kullandık şimdi satacak fabrika da kalmadı artık!Askeri fabrikalara göz diktik!Anayasa da ve özelleştirme kanununda yasak olduğu halde satmıyoruz kiraya veriyoruz diyerek kanunları eğirip çevirerek onları da özelleştiriyoruz peki sonra?İHA ve SİHA yapıyoruz diye övünüyoruz ama kapmızdaki tarlayı ekmiyoruz İha yapıyoruz öyle mi?
İnanın tarım ülkemizde güçlendirilse bu ülkenin paraya ihtiyacı olmaz ne papaz yüzünden (ben zaten inanmıyorum papaz yüzünden olduğuna)döviz artar nede başka bir neden den döviz artar!Dünya da milyarlarca insan tarım arazisi olmadığı için aç Afrika da elmas çıkıyor ama toprak da ürün yetişmiyor Venezuella petrol zengini ama halkı aç Asya da Arap ların petrolü var ama tarım arazisi yok!
Ek tarlaları ve bu ülkelere elmas petrol karşılığı sat bu ürünleri ne işsiz kalır nede işsizlik!Kimse ekmiyorsa yine özel şirketlere tarım arazilerini kiraya ver yine vergisiz mazot gübre ver yine bu ülke de tarımı arttır pahalılık yine olmaz ama yeter ki iste!İşsizlik yine olmaz!
Nokta atışı tespitler.Her kelimenize katılıyorum.Görmek isteyen herkez aşagı-yukarı bu olanları,yapılmak istenenleri görebilir fakat içimizde sadece bakmakla yetinen bana dokunmayan yılan binyıl yaşasın mantıgıyla hareket edenler,gelecegini küçücük çıkarlara satanlar olduğu sürece işimiz çok zor.Gelecek adına gün geçtikçe umutlarimı daha çok kaybetmekteyim.Umarım siz gibi bilinçli kişilerin sayısı gün geçtikçe artar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,474
Kullanıcılar
449,891
Son üye
Ercan29

Yeni konular

Geri
Üst