EYT emeklilikte yaşa takılan kaç kişiyiz forum da?

Bunda hemfikiriz.Zaten yukarıda buna vurgu yaptım emekli olunca çok yaşamamız istenmiyor diye.

Lakin dediğim gibi Avrupa'da bile bu ortalamalar varken bizde hayatta düşmez.
Avrupa nın hayat sağlık ve maaş ortalaması bizden çok daha ileri seviyede biz Türkiye nin şartlarında yaşıyoruz ve kanunlarımızda bu şartlara göre olmalı Türkiye de 70 i gören kaç kişi?O 70 i görüpte eli ayağı tutan kaç kişi?Emekli olduktan sonra aldığımız maaş ne kadar?Bugün yine EYT için verilen önerge red edildi ama durmak yok birgün mutlaka çıkacak bu kanun inşaallah
 
Yaklaşık 1 aydır 23:00-07:00 çalışıyorum. Kafamı yastığa 09:00 da anca koyuyorum. Saat 15:00 da kalkıp 16:00 da kendime geliyorum. Saat 22 de tekrar yola koyuluyorum. 5. Yaşında ilk defa çocuğumun doğumgününe katılabildim. 2 yıldır başka ilde bulunan anamı babamı göremiyorum. Elin gavuru benim bildiğimin yarısını bilmezken ben insan gibi yaşayamıyorum. Maaşı zaten göremiyoruz Kaldıki gelecek planı yapalım. Avrupa ile birde bu kıyası yapalım. mecliste ayaklarını masaya uzatıp fotoğraf paylaşan itler olduğu sürece daha çoook çekeceğiz
 
İşleyen demir pas tutmaz ,

emekli.jpg
 
Şimdi Türkiye de bir rüzgar var emeklilite yaşa takılanlar ben 1995 Ssk girişliyim stajım başlangıç kabul edilmediği için 1995 ssk girişim oldu.O zaman yürürlükte olan kanun da:25 yıl sigoratalık 5000 gün primle 2020 yılında emekli olabilecektim ama 1999 da çıkan kanunla bu hakkım elimden alındı 5750 gün primle 56 yaşında yani 2033 yılında emekli olabileceğim.Hiç bir kanun geçmişe dönük işlemez ama ssk kanunda işletildi.Kimileri diyor ki erken emeklilik ülke için sıkıntı tamam sıkıntı ama ben 42 yaşındayım ve şuan hem yaşımdan dolayı hemde ekonomik krizden dolayı iş bulamıyorum.40 yaşını geçmiş onlarca kişi bu kriz de işsiz kalmış!40 Yaşından sonra işsiz kalmış insanların çalışacağı iş imkanı ne kadar var ülkemizde?
Facebook ve Twiter gibi sosyal medya da benim gibi olanlar toplandı.Burada benim gibi olan kaç kişi var bu kanundan mağdur olan?

bende aynı durumdayım yazacak çok şey var ama siteye zarar gelir diye yazmiyorum
 
Malesef bende yaşa takılanlardanım arkadaşların dediği gibi yazacak çok şey varda....
96 staj-98 ssk başlangicim.yaş 40 ,emeklilik yaşım 57 20 yillik iş hayatim var.Ama onumde koca 17 sene var.Sanki hiç işe başlamamış gibiyim.
Dün yine meclis gundemine gelen eyt önergesi red edildi.Çalışan,emek harcayan hizmet suresini dolduran sadece kazanilmiş hakkini arayan insanları "boş işler bunlar" !!! diyerek hiçe sayan siyasilere en doğru cevabı Mart seçimlerinde halkimiz verecektir.
 
..bir de şöyle bir durum var..
Nüfus artış hızı yüksek ve hükümet bunu daha da arttırma derdinde..
bir yandan arkadan gelen eğitim kalitesi düşük iş arayan genç insanlar..diğer yanda yaşı ilerlemiş iş arayan insanlar..ve milyonlarca göçmen..hızlı bir şekilde bilimsel eğitimden uzaklaşma..
ek olarak kısmi bir savaş ortamı..eğer bu ülkeyi yönetme kabiliyetiniz yoksa ne yaparsınız iktidarı kaybetmemek için..hayal satarsınız..biraz masal biraz oyunculuk kabiliyeti yeter..
kötü olansa hayalden bir gün uyanacak olması toplumun..
uyanıldığı zaman bambaşka bir ülkeye uyanılacak..hayal güzel ama gerçekler kabus..
 
Dün kuru soğan için gümrük vergileri sıfırlandı bugün buğday ve hububat ürünleri için gümrük vergileri sıfırlandı.Konya ovası kadar Hollanda 200 milyar euro tarımsal ürün satıyor bizse tarım arazilerimiz varken dışardan alıyoruz kusura bakmayın ama bunun adı ihanettir yönettiğin ülkeye ihanettir!İnsanlar tarım arazilerini ekmiyor diye mazot yani motorin çok pahalı olduğu için günre pahalı olduğu için insanlar tarımdan vaz geçti vatansever bir yönetim mazottan gübreden aldığı vergiden vaz geçer ve tarım arazilerinin ekilmesi için sıfır vergi ile mazot ve gübre satar vatandaşına insanların ekeceği ürünleri belirler her bölge de ekilecek ürün ve dönümünü belirler gerekirse bedava tohum dağıtır ürettirir yabancı devletlere döviz kazandıracağına parası vatanında kalır!Bir ülke böyle gelişir şuan yapılanla ancak bir ülke batar!
Biz doğalgaz ve petrol yüzünden dışa bağımlıyız bunlar için ödediğimiz döviz cari açık oluşturuyor şimdi toprağımız var ekmediğimiz için aldığımız tarımsan ürünler içinde cari açık artıyor!Şuan içinde bulunduğumuz krizin asıl sebebi de üretim olmadığından dedelerimizin mirası olan fabrikaları sattık miras yedi gibi kullandık şimdi satacak fabrika da kalmadı artık!Askeri fabrikalara göz diktik!Anayasa da ve özelleştirme kanununda yasak olduğu halde satmıyoruz kiraya veriyoruz diyerek kanunları eğirip çevirerek onları da özelleştiriyoruz peki sonra?İHA ve SİHA yapıyoruz diye övünüyoruz ama kapmızdaki tarlayı ekmiyoruz İha yapıyoruz öyle mi?
İnanın tarım ülkemizde güçlendirilse bu ülkenin paraya ihtiyacı olmaz ne papaz yüzünden (ben zaten inanmıyorum papaz yüzünden olduğuna)döviz artar nede başka bir neden den döviz artar!Dünya da milyarlarca insan tarım arazisi olmadığı için aç Afrika da elmas çıkıyor ama toprak da ürün yetişmiyor Venezuella petrol zengini ama halkı aç Asya da Arap ların petrolü var ama tarım arazisi yok!
Ek tarlaları ve bu ülkelere elmas petrol karşılığı sat bu ürünleri ne işsiz kalır nede işsizlik!Kimse ekmiyorsa yine özel şirketlere tarım arazilerini kiraya ver yine vergisiz mazot gübre ver yine bu ülke de tarımı arttır pahalılık yine olmaz ama yeter ki iste!İşsizlik yine olmaz!
..bir de şöyle bir durum var..
Nüfus artış hızı yüksek ve hükümet bunu daha da arttırma derdinde..
bir yandan arkadan gelen eğitim kalitesi düşük iş arayan genç insanlar..diğer yanda yaşı ilerlemiş iş arayan insanlar..ve milyonlarca göçmen..hızlı bir şekilde bilimsel eğitimden uzaklaşma..
ek olarak kısmi bir savaş ortamı..eğer bu ülkeyi yönetme kabiliyetiniz yoksa ne yaparsınız iktidarı kaybetmemek için..hayal satarsınız..biraz masal biraz oyunculuk kabiliyeti yeter..
kötü olansa hayalden bir gün uyanacak olması toplumun..
uyanıldığı zaman bambaşka bir ülkeye uyanılacak..hayal güzel ama gerçekler kabus..
 
hangi partiden olursa olsun ,


sıralar boş !!! ( acaba boşa mı konuştu ? ) vicdanlar nasıl ?

1.png



emeklilik hayali bile güzel

örnekler acı !!!
http://www.milliyet.com.tr/yazarlar/cem-kilic/yunanistan-i-kiyak-emeklilik-mi-yakti--2081420/

en gelişmiş ülke ( dünya diyelim ) bile 65 yaş erkek kadın fark etmiyor düzen bu .
yakında eşe , çocuk maaş kalmayacak olmayacak , herkes kendine emeklilik

kanun değiştiğinde kimsenin sesi çıkmadı !!! ( ? )

amerikada emeklilik ( kadın / erkek ) 65 yaş , özel siğortan varsa biraz kurtandın
diyeceksiniz orası amerika .

adaletli olmak lazım ( devlet de haklı , vatandaş da hakkı )

devlet nasıl olunur ( vatandaş olmadan devlet olunmaz ve birlik beraberlik gerektirir . )
Devlet, toprak bütünlüğüne bağlı olarak siyasal bakımdan örgütlenmiş millet veya milletler topluluğunun oluşturduğu tüzel varlıktır.
Devletin gölgesi tüm beşerî faaliyetlerin üstüne düşer: Sosyal refah, iç düzen, halk sağlığı için uğraşır, bundan meşruiyet kazanır. Kural koyar, düzenler, yetkilendirir, yasaklar.

 
Son düzenleme:
Dün kuru soğan için gümrük vergileri sıfırlandı bugün buğday ve hububat ürünleri için gümrük vergileri sıfırlandı.Konya ovası kadar Hollanda 200 milyar euro tarımsal ürün satıyor bizse tarım arazilerimiz varken dışardan alıyoruz kusura bakmayın ama bunun adı ihanettir yönettiğin ülkeye ihanettir!
Ayrıca tankları ayakta tutan sakaryadaki palet fabrikası özelleştirildi. askeri fabrika hangi akla hizmet nasıl özelleştirilebilir , bunun bir amacı olmalı. Bunun açıklaması vatana ihanetir. 100 tane tank palet fabrikamız yokki biri olmasa diğeri olsun.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,874
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst