EXPANSİON VALF

adem.bulut

Üye
Katılım
29 Eyl 2011
Mesajlar
28
Puanları
1
merhaba arkadaslar, icten dengeli expansion valf ile dıştan dengeli expansion valf aralarındaki fark nedir, tanımlarını yapabilirmisiniz? teşekkürler
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
soğutma sisteminde evaparatör bataryası kalori bakımından çok büyük seçilirse,ve sisteme içten dengeli bir expasion valf takılırsa,sistemde direk arızalar başlar.evaparatörde basınç düşümü gerçekleşir,expasion valf evaparatörü doyuramaz performans zayıflar.bunun için sisteme dıştan dengelemeli expasion valf takılmalı.dıştan dengeli expasion valflerde giriş çıkış bağlantılarının haricinde 3 üncü boru bağlantısı vardır buna dıştan dengeleme bağlantısı denir.burdaya bağlanan bakır boru bağlantısı, evaparatörün çıkısına aşılanmaktadır.çalışmasıda evaparatörde ani basınç düşümü gerçekleştiği zaman expasion valf bu üçüncü bağlantı aracılığı ile gazı hisseder expasion valf körüğü bu durumdan etkilenir ve evaparatöre daha fazla gaz püskürtme yapar.tam tersi yani basınç cok yüksek ise gene denge hattından gaz algılanır körük hisseder diyafram harekete geçerek gaz kısma işlemi gerçekleşir....küçük tip evaplarda içten dengeli expasion valf kullanılır.dıştan dengelemeye ihtiyaç duyulmaz.iyi çalışmalar.
 
OFFFFFF OFFFFFFF OF

Arkadaşlar,
İç dengeli genleşme valfleri distribütörü olmayan (Gaz dağıtım ünitesi) sistemlerde kullanılır. Nedeni ise basınç farkı olmamasından kaynaklanır. Yani gazın giriş çıkış yapabileceği tek port vardır. Bu nedenle bataryada ki basınç kayıpları hesaplanarak valf seçilir ve dışarıdan bir denge gerekmez. Basınç dengesi valfi KAPATMA yönünde eğilim gösterir. Bulb dengesi ise açma yönünde eğilim gösterir. Bu iki denklem zaman içinde terazi gibi bir stabilite kazanır ve aşırı kızgınlık ayarlanmış olur.
Dış dengeli genleşme valfleri ise didstribütör (yani dağıtım ünitesi) olan evaporatörlerde kullanılır. Hangi devrede ne kadar basınç düşümü olduğu bilinmediğinden evaporatör çıkışında ki suction hattından bir referans alınarak kapatma eğilimi gösterilir. Açma eğilimi ise iki valfte de aynıdır.

Yani canım kardeşim,
Eğer bataryan tek giriş-çıkışa hazi ise iç dengeli, distribütör ile çok noktadan gaz girişi - çıkışı var ise o zaman dış dengeli kullanmalısın. Genel anlamda Termostatik genleşme vanaları %50 ile %100 arasında regülasyon yapar. Emerso'un bazı modelleri %25 ile %100 arasında yapabiliyor. Eğer batarya kapasitenden daha büyük bir valf takarsan, o zaman minimum likit akışını kontrol edemeyeceği için likit dönüşü denen olay gerçekleşir.

Refah Ustanın'da görüşü önemli tabi ;)
 
Arkadaşlar merhaba. Siteye yeni katildim ve bir sorum olacak. Neden Expashion valflerin üzerinde R404a R 134a vs.. yazar gaz ile bağlantilı olmasindaki sebep nedir teşekkürler..
 
her gazin buharlasma ve yogusma sicakliklari farkli vw bu nedenle basinc dusus degerleri farklidir. Bu nedenle genlesme valfleride buna gore dizayn edilir.
 
Ama sonuç olarak orfiks seçimi vs. herşey bize bağlı istediğimiz tonajı verebilir ayarlayabiliriz. Neden yazma gereği duysunlarki. Bu soruma gerçekten mantıklı bi cevap arıyorum.
 
tonaj kapasiteyle alakali.

gaz cinsi emis ile basma arasindaki basinc farkiyla alakali.

r404 un emis ve basma basinclari ile r22 nin aynimi?
 
Tamam da expashion mu ayarlıyor basınçlar arasindaki dengeyi. Gazın kendi özelliği zaten calişma sicakliklari.
 
Genlesme valfi ne kadar kisilma olacak o ayarliyor. Isin puf noktasida o zaten.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,875
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst