Excel'de bina otomasyonu nasıl yapılır.

Bu işin otomasyonla bağlantısı varmı diye soruyorsan. işin çok başındasın demekki. Bu ürün sahada oluşan verilerin excel'de izlenmesi ve sahadaki cihazlara bazı veriler yazmakta kullanılır. Tabiki otomasyonun bir ayağıda HMİ'Dir yani makine insan ara yüzüdür. Scada ve operatör panelleri HMİ olarak adlandırılır. Otomasyon konnusunda bilgi edinebileceğin bir link bilmiyorum. Bence bu işlerle uğraşan bir şirkette çalışmaya başlasan daha iyi edersin.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
cevabınız için teşekkürler.

bn programı kurdum bir örnek yapmak istiyorum bana anlatır mısınız nsl yapmam gerek?
 
Birde bu otomasyon plc ile aynı mı?

bnm plc bilgim onla bu scada yı yapabilir miyim
 
ExcelScadaDemo_1.xls excel ile yapılmış esanjörlü scada programını çalıştıramadım. Makroların güvenliğini açtım fakat her defasında "belirtilen adlı öge bulunamadı deyip Visual Basic makro programının bir satırında takılıyor.
gauge = ActiveSheet.Shapes("Otomatik Şekil 86").Rotation
Sorun nedir acaba.
 
Otomatik Şekil 86 sağ alttaki göstergenin ibresidir. Sorunun kaynağı muhtemelen sizdeki excel software'ından kaynaklanıyor. programda takıldığı satırın başına " ' " yukarıdan virgül işaretini koyarsanız o satır iptal edilmiş olur. yada Sub fultek() altına On Error Resume Next yazarsanız her türlü hatada program çalışmaya devam eder.
demoyu bu şekilde değiştirip siteme tekrar yükledim. yani versiyornu indirirseniz görüceksinizdir.
iyi çalışmalar dilerim.
 
Türkçe Office 2007 kullandığımdan problem çıktı galiba. Yeni yüklediğiniz program şimdi çalışıyor.
Bu programda esanjör'ün vanalarını nasıl kontrol ettiğinizi anlamadım.
Bilgi verir misiniz?
 
Biraz daha kurcalayınca anladım. Vanaların yeşil renkte vana şekilleri gizli duruyor. Gerekli değerlere ulaşınca bunlar aktif oluyor.
 
Vanalar gibi daha bir çok resim ekleyebilirsiniz. Hatta Wincc gibi büyük scada programlarının kullandığı symbol factory'de kullanabilirsiniz. http://www.fultek.com.tr/index_dosyalar/destek.htm adresinde nasıl yapılacağı anlatılıyor.
 
hocalar bende otomasyonda yeniyim DCS sisteminde kullanılan HMI ve DCS in mantıgıyla ilgili paylasabileceğiniz kayanklar ve bilgiler varsa cok sevinirim....
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,582
Kullanıcılar
449,924
Son üye
xxdangee

Yeni konular

Geri
Üst