merhaba usta. Benim AV82 (TK) çamaşır makinem var. Makine ilk açılışta normal olarak açılıyor. Program seçip başlatma tuşuna basınca ilk adıma ait led yanıyor kapak kilidi kitliyor fakat program ilerlemiyor. Öylece kalıp bekliyor. Kapak kilit ledi de hiç yanmıyor. Ben kapağını açıp baktım soketlerini çıkarıp yaktım ön tuş takımındaki kartın ve alt tarafta olan büyük kartın. Sonra tekrar enerji verdim bu sefer çalıştı. Çalışırken dikkat ettim kilit ışığı sürekli yanıyordu ve kapak kilitli idi. Program girdik bir süre çalıştı fakat yine baktım ki durmuş ve yine kilit ledi ( açma / kapama düğmesinin yanındaki led ) sönmüştü. Kapağı yokladım ama kapak ta açık değildi. Bu arıza neden olabilir ? Kapak kilidini değiştirdim ama çözüm olmadı sorun devam ediyor . Yardımcı olursanız sevinirim .
 
Mator komurlerini kontrol er

Sent from my GT-S5300 using KontrolKalemi.Com Mobil mobile app
 
slm arkadaşlar aranıza yeni katıldım. ariston avl 85(tk) çamaşır makinesi su alırken kesik kesik su alıyor, programda sıkmaya geldiğinde sıkma tekrarı yapıyor, fişi söküp takınca sigorta attırıyor. zaman ayarı ve hızlı yıkama tuşu anahtar lediyle birlikte yanıp sönüyor. bugün servisi geldi beyin arızası olduğunu söylediler garanti bittiği için yüksek ücret talep ettiler, yeni kart takıldı program yüklemeden kabul etmediğim için eski kartı taktılar geçen tahmini süre 30-35 dk eski kartı taktıktan sonra denedim kesik kesik su aldı sonra tekrar denedim (30 dk lık kısa program) makine sorunsuz programı bitirdi. problem nedir acaba? saygılar

Ustam, 2013 yılında yaşayıp kart üzerindeki 2 adet kondansatörü değiştirerek çözdüğüm problem yine tekrarladı. Duruluma işlemi sonsuz döngüye girdi daha doğrusu durulama bitip sıkma işlemi başlayınca devirlenmeyip durup tekrar sıkma işlemi yapmaya çalışma. makinayı kapatıp açtım durulama, sıkma işlemi yapmak istediğimde işlem yapmadı. Hiç bir şekilde led yakıp hata kodu vermedi. yine kart arızasıdır diye aynı kondansatörleri değiştirdim, olmadı. Kömürleri kontrol ettiğimde son noktasına geldiklerini gördüm söküp bobinajcıdan aldığım (marka olması ya da belli standartı var mı) kömürleri aynı yataklarına taktım, taş olmadığı için 2000 kum zımparayı bastırıp tamburu çevirip kollektörü temizledim. makinayı toplayıp deneme yaptım program durulama sonrası sıkmaya geldiğinde devirlenemeyip sonsuz döngüye girdi, döngü başlangıcında güç düğmesi yanındaki kilit ışığının döngü başında sönüp yanıyor ve sıkma işlemi yapmaya çalıştığı sırada 4 led anlık yanıp sönüyor. Arkadaşlar lütfen yardım edin, servisi 2013 yılında çağırdığımda direk kart değişecek deyip 225 tl para istemişlerdi çağırsam yine aynı şeyi tekrarlayacaklar. Not: ölçü aletim yok, kömürün bir tanesi açılı kısmı tam basıyor diğeri kömürün açısı ters olduğu için uç kısmından basıyor problemin sebebi olur mu, kartta karbon kirliliği var tinerle, alkol ya da wd40 la temizlesem olur mu?
 
Son düzenleme:
Avd8x ariston evin kaçak akım rölesini sigorta degil attırıp yıkama yarıda kaldı mecbur boşalttık ön displeyde herşey normal şmdi demoda bile çalışmıyor tüm programlarda denendi ne su alıyor ne dönüyor nede kilit kapanıyor kaçak akım atmıyor arıza koduda vermiyor ön displeyde herşey normal servis 500 lira istedi.
 
Kartı sökmedim üst kapagı açtım detarjan bölümünden su akmış motor klemensi ıslaktı kurumaya bıraktım motorda yanık kokusu yok motor kalın sargılı fotoyu çekip atacam makine 10 senelik köyde servis olmadıgından yardımlarınızı bekliyom
 
elektronik kartın fotolarını görebilirmiyim.
20170906_134059.jpg
20170906_134051.jpg
20170906_133156.jpg
20170906_133101.jpg
20170906_133035.jpg


Resmler net m i? Kartın altında syahlık var tamiri mümkünmü yeni kart kaça patlar?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Kömürler saglam kapı kilitde saglam

Ön displeyde hata kodu göstermiyor nasıl görürüz ve kart nadıl resetlenir. Makineyi demoya aldım öyle alıştırmaya çalıştım demoda çalışmadı kapıda kilitlenmedi.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,954
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst