Katılım
9 Eki 2011
Mesajlar
231
Puanları
1
Doğal Gaz Olan Dairelerde;
Kombiler Genelde Mutfak, Balkon ve Banyo Bulunur Bildiğiniz Üzere.
Yalnız Mutfakta Bulunduğu Zaman Dairesel Şekilde Cam Kesilip Havalandırma İçin Plastikten Birşey Takılıyor.
Bunun Yapılmasının Asıl Nedeni Nedir?
Teşekkürler.
 
gaz kaçağına karşı koruma amaçlı diye biliyorum.
 
Bende Öyle Diye Biliyorum Sayın:İ.Tandoğan ama o kısımdan soğuk geliyor.kapatsak bir sakınca olurmu ki
 
Bende Öyle Diye Biliyorum Sayın:İ.Tandoğan ama o kısımdan soğuk geliyor.kapatsak bir sakınca olurmu ki

Ben elektrik panosundaki havalandırma fanının süngerden filtresini söküp içine takmıştım böylece arada bir filtre olmuş ve hava sürkülasyonunu kesmemiş oldum.
 
peki doğalgaz aşağıyamı çöküyor yoksa yukarımı çıkıyor bilen varmı acaba
 
bacalı veya bacasız tipte doğalgaz cihazlarının bulunduğu ortamlarda bulunması zorunlu olan 100 cm2 net geçişli havalandırma menfezini kesinlikle kapatmayınız. Neden zorunlu olduğu açıktır ortamda bir yanma oluşmakta ve oksijen sarfiyatı vardır bunun bir kaynaktan düzenli olarak alınması gerekmektedir.
doğalgaz yükselir normalde kokusuz olan gaz dağıtılmadan önce sarımsak kokusuna benzeyen bir koku ile karıştırılarak anlaşılması kolaylaştırılmıştır.illa kapatmakta ısrarcı olunacaksada ek tedbir olarak yaklaşık 20-30 tl civarında olan GAZ KAÇAK DEDEKTÖRÜ TAKILMALIDIR. unutmayınız ki en savunmasız olduğumuz an uyuduğumuz andır.
 
teşekkür ederim gerçekten yarım yamalak bildiğim ve tamamiyle pekiştirdiğim bir konu oldu
 
peki doğalgaz aşağıyamı çöküyor yoksa yukarımı çıkıyor bilen varmı acaba
Lpg gazı ağırdır ve aşağıya çöker. Doğaldaz ise hafiftir ve yukarı çıkar.
Önceden çalıştığım sitenin bulunduğu semtte doğalgaz yoktu ve dökmegaz tabir edilen lpg gazı kullanıyorduk. Sistem merkezi sistemdi. Tüm sitenin ısınma ve sıcak suyu tek bir merkezden sağlanıyordu.
Daha sonra doğalgaz gelince kazan dairesine doğalgaz bağlandı. Kazan dairesinde tavana yapışık olan aydınlatma fluoresant armatürleri zincirle 80 cm. aşağıya indirmiştik. Oradan biliyorum.
 
sayın şefin dedığıne katılıyorum doğal gaz sensoru takmiştım mutfağa mutfak ocağının uzerıne gelecek şekılde evde yanlızdım çay yapayım derken çaydanlık taşmış ocak sönmu benım taktiğim doğal gaz sensoru devreye gırdı ısabetlı karar vermıştım oradan bılıyorum bu arada mutfaklarda kesınlıkle gaz sensoru takılmasından yanayım 25-30 tl civarında bazen hayat kurtarıyor ilgin bır olay anlatayım:)komşum var yaşli bacakları ağrıyormuş gece yatmadan önce mutfakta bacaklarını ispirtoyla masaj yapıyormuş gece saat 1 civarı alarm devreye gırıyor benı çağrıyor gidiyorum bişey yok ispirto kokusuda zaman geçtığı için algılıyamıyorum iki üç gece devam ettı en sonunda sen ne yapıyorsun anlat hele bir dedım:)ispirto ile masaj yaptığı için sensör alarm verıyormuş meğer:)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,306
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst