Evin Sigortası Rastgele Atıyor

kardanat

Üye
Katılım
4 Kas 2008
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
39
Bir kaç ay önce yeni(sıfır) bir eve taşındık. Bir kaç ay boyunca elektrikle ilgili hiç bir sorunumuz yoktu. Ancak geçen günlerde, sigorta rastgele olarak(prize bir şey takıp takmamamıza bağlı olmaksızın) atmaya başladı. Ortadaki açık gri renkteki ana sigorta atıyor ve ne zaman atacağı belli olmuyor. Bazen çok kısa aralıklarla atabiliyor(Bir kaç dakika). Bazen de saatler geçiyor ama atmıyor. Bu süre zarfında takılı cihazlarda hiçbir değişiklik olmamasına rağmen.

Elektrikçi değilim ama bu durumda bana sorun sigortadan kaynaklı gibi geliyor. Sigorta legrand marka 25A.

Siz ne dersiniz? En kısa zamanda yardımcı olabilirseniz sevinirim çünkü evde çocuklar var ve mağdur durumdayız.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
mrb arkadaşım otomatik sigortanda gevşek bağlantı varmı bi kontrol et.25 a otomat 5500 watt enerjiye dayanır.
 
H@san hızlı cevabın için teşekkürler.

Öğrendiğime göre atan ana akım sigortası değilmiş. "Kaçak akım rölesi" imiş.

"Kaçak akım rölesi"nin rastgele zamanlarda atmasını nasıl açıklayabilirsiniz.

Kaçak tesbiti mi yapmam gerek bu durumda.

Bu sorun yakın zamanda ortaya çıktı. Bu zaman aralığında elektriksel açıdan evdeki değişiklikler.

1- Digiturk bağlattık. Bu yeni bir receiver, farklı kablo diseq vs. Farklı lnb demek.

2- 2200 W'lık bosch marka elektrik süpürgesi aldık. Ancak bu süpürgeyi çalıştırdığımızda sigorta atmıyor. Alakası yok gibi görünüyor.

3- Soğuk buhar makinesini çalıştırmaya başladık.

4- Ek bir bilgisayar daha aldım.

5- Alakası yoktur sanırım ama kendi bilgisayarımın enerji koruma ayarlarını değiştirdim windows'tan

Ancak bu aletler çalışmasa bile bu kaçak akım rölesi atabiliyor. Prizden çekilse bile.

Bugün sabah bilgisayar açık durumda bir şeyler indiriyordum ve birden attı sigorta. Şebekeye takılan ya da başlatılan bir cihaz yoktu. Yani bu sorunu bir aletin çalışmaya başlaması tetiklemiyor gibi.
 
kaçak akımınız kaç miliamper öncelikle onu bi kontrol edin.30 ma kaçak akımdır. 300 ma yangın rölesidir.30 ma daha hassastır çabuk atar.kaçak akımın düzgün çalışması için topraklamanın düzgün yapılmış olması gerekiyor.çektiğiniz yüklerden kaynaklandığını sanmıyorum.alakasız zamanlarda atması doğaldır kaçak akımı tespit eder ölçer ve devreyi açar...........kaçak akım 300 ma ise......... kaçak akımın 300 ma ulaştığında oluşan ısı nedeniyle yangın tehlikesi olacağından devreyi açar.yani bu rölenin sağlıklı çalışması için sağlıklı tesisat gerekiyor.benim size tavsiyem bir elektrikçi getirip baktırın.kaçak akım rölesi bozuk olabilir.evin bi yerinde kaçak olabilir.ama şunuda söyleyeyim iptal ettirme tarafı değilim...........
 
seyın karnadat öncelikle ( Öğrendiğime göre atan ana akım sigortası değilmiş. "Kaçak akım rölesi" imiş. ) gibi bir cümle kullandıysanız ben size tesisat için her hangi birşey yapmanızı önermem. hasan arkadaşımızında dediği gibi uzman bir elektrikçi çağırmanızda yarar var. buatlarda kopukluk olabilir kısa devre söz konusu olabilir. lütfen bunu çözmek için kendiniz yapmaya kalkmayın. masrafıda pek tutmaz. saygılarımla...
 
H@san bey tekrar teşekkürler.

Sitenin elektrik tesisatından sorumlu elektrikçiyi çağırdık ancak perşembe gününe kadar meşgul olduğunu söyledi.

Evimiz sıfır yeni yapılmış ve görece lüks bir ev. Topraklamasının iyi olduğunu tahmin ediyorum.

Eğer rölede ve topraklama sisteminde bir sorun olmadığını farz edersek bir cihaz kaçak yapıyor olabilir demektir bu herhalde.

Peki bir kaçak varsa bunu ben kendim tesbit edebilir miyim? Sorunun ne olduğundan emin olmak istiyorum, elektrikçiyi çağırmadan önce çünkü bazı kişiler konuyla ilgili bilgisizliği suistimal edebiliyorlar. Örneğin araştırmasam belki de elektrikçi kaçak akım rölesini devre dışı bırakacak sorununuz çözüldü diyip gidecekti kim bilir.
 
H@san ' Alıntı:
kaçak akımınız kaç miliamper öncelikle onu bi kontrol edin.30 ma kaçak akımdır. 300 ma yangın rölesidir.300 ma daha hassastır çabuk atar.kaçak akımın düzgün çalışması için topraklamanın düzgün yapılmış olması gerekiyor.çektiğiniz yüklerden kaynaklandığını sanmıyorum.alakasız zamanlarda atması doğaldır kaçak akımı tespit eder ölçer ve devreyi açar...........kaçak akım 300 ma ise......... kaçak akımın 300 ma ulaştığında oluşan ısı nedeniyle yangın tehlikesi olacağından devreyi açar.yani bu rölenin sağlıklı çalışması için sağlıklı tesisat gerekiyor.benim size tavsiyem bir elektrikçi getirip baktırın.kaçak akım rölesi bozuk olabilir.evin bi yerinde kaçak olabilir.ama şunuda söyleyeyim iptal ettirme tarafı değilim...........


H@san arkadaşım 300 ma daha hassastır çabuk atar demişiniz bence mesajınızı editleyin

30ma olarak gözünüzden kaçmış heralde saygılar.
 
Sayın Ademcelik elektrik tesisatı ile ilgili bilgim yok. Ancak fizikçiyim ve elektrikle ilgili genel bilgi sahibiyim. Elektrikçi çağırmayı düşünüyorum ancak çağırmadan önce yapabileceğim tehlikesiz kontroller varsa bunları önceden yapma taraftarıyım. Bu durumda bana ne önerirsiniz?
 
İsmi önemli değil,piyasada çok uyduruk kaçak akım şalterleri var.Sizin şalterinizin markası nedir ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,241
Kullanıcılar
449,838
Son üye
sarioglu_55

Yeni konular

Geri
Üst