Evin içine ayrı kaçak akım rölesi bağlama

Katılım
16 Mar 2020
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
21
Merhaba arkadaşlar. Ben elektronik haberleşme 1.sınıf öğrencisiyim. Elektrik ve elektroniğe ilgim olduğundan bu işlerle çocukluktan beri ilgileniyorum.
Biraz acemilik olduğundan kullandığım bazı cihazlardan ve kablolardan kaçak akım geçirip k.a.r.ı attırabiliyorum. Binanın k.a.r.ı girişte ve ortak olduğundan röle attığında tüm binanın elektriği gidiyor ve aşağı inip açmam gerekiyor.
Şu ana kadar hiç elektriğe kapılmadım fakat k.a.r. çok işime yaradı şu ana kadar. Ben de masamın elektrik tesisatını yaparken aklıma odama ayrı bir röle takma fikri geldi. Masama giden kablo dışarda ve bu kabloya röle koymak istiyorum. Sorum şu. Odama yeni bir röle takmam kaçak akım olduğunda girişteki röleyi attırır mı? Ayrıca sizce rölenin yanına sigorta koymama gerek var mı? Cevaplarsanız sevinirim teşekkürler.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Dairen ve Bina Girişi'nde bulunan KAKŞ/TMŞ (ne varsa artık) üzerindeki teknik bilgilerin olduğu alanların görsellerini paylaş yorum yapalım.
 
-Ortak kar 300 mA ise,onu selektif tip yap-
mak zorundasınız,
-Masanızdaki kaçak akımı 10 mA lik tip se-
çebilirsiniz.Ancak,onunla birlikte,eve ait olan-
da muhtemelen atacaktır,
-Kendi masanız için,çift kutuplu B tipi sigor-
ta kullanmanızda yarar var.
 
Son düzenleme:
Binanın girişindeki kakr ın girişinden elektrik alıp odandaki masana kakr koyarsan sorunu çözersin tabi bunu elektriği bilen tecrübeli birine yaptırısan senin için daha iyi olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,120
Mesajlar
915,175
Kullanıcılar
449,825
Son üye
yasargokdemir

Yeni konular

Geri
Üst