Evimdeki prize topraklama çekmek istiyorum. Ne yapmalıyım.

Katılım
25 Ocak 2011
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
29
arkadaşlar evime güç kaynağı aldım.güç kaynağıda topraklı prizde çalışması gerekiyor.topraklı prizde mutfakta 2 prizde var.mutfaktan odaya uzatma kablo çekmek istemedim odadaki prize topraklama çekmek istiyorum.ama evdeki kabloların rengi karma karışık bi yerde mavi bi yerde kırmızı...haa bide evde sıfırlamamı var topraklama mı yapılmış bilmiyorum..elektrik bilgim var biraz avometre ile nötr toprak arasını ölçtüm 2 değerini gösterdi.şimdi ben odadaki prize nasıl kablo çekecem evin ana boatından mı çekmem gerekiyor ana boatta 50 tane kablo var..sarı kablo topraklama diyolar ama sarı kablo ana buatta yok.:)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
sn.akrepkral51,

yazdiginiz metin icerisinde gordugum "elektrik bilgim var biraz" kismina guvenerek ve o bilgiye dayanarak yuruttugunuz yorumlarla yapacaginiz mudahalenin cok da saglikli olacagini dusunmuyorum. oncelikle kendi sagliginizi, ardindan meydana gelme olasiligi bulunan elektrik arizalarini (ki en basiti yeni aldiginiz guc kaynaginin zarar gormesi) gozonunde bulundurmanizi siddetle tavsiye ederim.

topraklama istediginiz priz ile, evdeki sigorta panosu ve mutfakta bulundugunu belirttiginiz toprakli prizler arasindaki mesafeyi kabaca olcup en yakindaki elektrik tesisatcisina durumu anlatarak fiyat almaniz ve bu isi olmasi gereken sekilde profesyonel yada ehliyetli bir kisiye teslim etmeniz yapilacak en mantikli harekettir diye dusunuyorum.

kolay gelsin...
 
Elektrik tesisatını çeken elektikçiler malesef tek bir yol izlemiyor.Normalde sarı/yeşil topraklama kablosudur. Ama gel görki kurala uyan pek yok. En iyisimi kendi sağlığınız ve cihazınızın zarar görmemesi için işini bilen yetkili bir elektrkçi götürüp tesisatı kontrollü bir şekilde gözden geçirerek toprak hattı çekmesidir.
 
peki avometremi öten kısmına getirsem...1 probu mutfaktaki prizin topraklamasına bağlasam 1 probuda ana boattaki kablolara değdirerek aradaki iletimden yola çıkarak ana boattaki topraklamayı bulabilirmiyim..
:eek:
 
tabiki bulabilirsiniz.Fakat enejiyi kesmezseniz yalnışlıkla probun ucu düdük konumda faza değerse avometre patlayabilir.size ve çevrenize zarar görebilir.lütfen dikkat...
 
elektrik tesisatını çeken elektikçiler malesef tek bir yol izlemiyor.normalde sarı/yeşil topraklama kablosudur. Ama gel görki kurala uyan pek yok. En iyisimi kendi sağlığınız ve cihazınızın zarar görmemesi için işini bilen yetkili bir elektrkçi götürüp tesisatı kontrollü bir şekilde gözden geçirerek toprak hattı çekmesidir.

belliki tesisatınız eski eskiden oldugu gıbı belirli kurallar yoktu vede belirli yerlere toprak hattı cekılırdı.mutfak banyo vs gibi.gelelim senın soruna ölçü aletınden ac kısmından 750 konumuna getir fazı bul ve dıger kablolar arasında olcum yapmaya basla faz notr arası 220v faz toprak arası 110 v gorursun.sakın dıyot konumunda olcmeye kalkma patlatırsın.ıc drencı buyuk oldugundan
 
elektrik tesisatını çeken elektikçiler malesef tek bir yol izlemiyor.normalde sarı/yeşil topraklama kablosudur. Ama gel görki kurala uyan pek yok. En iyisimi kendi sağlığınız ve cihazınızın zarar görmemesi için işini bilen yetkili bir elektrkçi götürüp tesisatı kontrollü bir şekilde gözden geçirerek toprak hattı çekmesidir.

belliki tesisatınız eski eskiden oldugu gıbı belirli kurallar yoktu vede belirli yerlere toprak hattı cekılırdı.mutfak banyo vs gibi.gelelim senın soruna ölçü aletınden ac kısmından 750 konumuna getir fazı bul ve dıger kablolar arasında olcum yapmaya basla faz notr arası 220v faz toprak arası 110 v gorursun.sakın dıyot konumunda olcmeye kalkma patlatırsın.ıc drencı buyuk oldugundan .sıfırlamada yapabılırsın notr toprak arası
 
Arkadaşım ben sana şöyle söyleyeyim evin tesisatı çok eski muhtemelen... Galvaniz boru çıplak kablo bile görmüş olabilirsin... Aynı durumla bende karşı karşıya kaldım... Kablo sarı girmiş kırmızı çıkıyo... ki standartlarda kırmızı vaviyendir... Bende evde vaviyen arıyordum falan... neyse dostum...
Ben çalıştığımdan dolayı (vakit kısıtlılığından) hergün bir odanın tesisatının kablosunu değiştirdim... Bende hiç toprak hattıda yoktu... Bahçeye bakır çubuk çakıp Tüm eve dolaştırdım toprak hattını...

Sana tavsiyem bu iş bana 1 numara büyük diyorsan anlaş bi usta ile... Sağlıktan önemlisi yok...
Kolay gelsin...
 
tmm ana boatta topraklamayı buldum şimdi ana boattan diğer odalara kablo çekmem gerekiyor...maşallah ana boatta 7-8 tane yere kablo gidiyor işim zor heralde...bilgisayarın bulunduğu odanın boatına hangisinin gittiğini bulmam lazım.:eek:
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,506
Kullanıcılar
449,901
Son üye
reisaziz34

Yeni konular

Geri
Üst