evimdeki eşyalardan cıt cıt sesler geliyor.pc den yuksek cıtlama sesi geliyor yardım lutfen.

PC yi yeni mi aldın usta.?..yazın yoktu şimdi mi yapmaya başladı..komsularda ayni sorun yoksa baz istasyonu veya yüksek gerilim kaynaklı değildir.yine de araştırın sorun bi.elektrikçi cagirsaniz bile onun bakacağı tek sey topraklama hattı.onda da sorun yoksa birşey yapamaz.gözle gorulur elle tutulur bir arıza değil çünkü bu..kış aylarından dolayı statik Elektriklenme her yerde var..PC nin metal kasasına kontrol kalemini tutup kontrol edin.çat cut sesleri geldiginde kontrol kalemi yaniyorsa olay tamamen statik kaynaklidir..!!!
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
PC yi yeni mi aldın usta.?..yazın yoktu şimdi mi yapmaya başladı..komsularda ayni sorun yoksa baz istasyonu veya yüksek gerilim kaynaklı değildir.yine de araştırın sorun bi.elektrikçi cagirsaniz bile onun bakacağı tek sey topraklama hattı.onda da sorun yoksa birşey yapamaz.gözle gorulur elle tutulur bir arıza değil çünkü bu..kış aylarından dolayı statik elektriklenme her yerde var..PC nin metal kasasına kontrol kalemini tutup kontrol edin.çat cut sesleri geldiginde kontrol kalemi yaniyorsa olay tamamen statik kaynaklidir..!!!
pc yi yeni almadım.1 yıldır var.ancak güç kaynagını psusunu 1 ay once değiştirmiştim.daha guclu bir psu takarak.komşulara sormadım.ayıp olur diye sormuyorum.etrafımda baz istasyonu veya yuksek gerilim hattı yok.
 
Dediğim şekilde kontrol kalemi ile kasanın boyasız govdesine temas edin.sesler geldigi anda saniyelik olarak Işığı yaniyorsa olay statik kaynaklı.
 
Dediğim şekilde kontrol kalemi ile kasanın boyasız govdesine temas edin.sesler geldigi anda saniyelik olarak Işığı yaniyorsa olay statik kaynaklı.
hocam elimde bi alet var.elektirik oldugunda ötüyor.ışıklı.kalem benzeri bişey.onu tuttugumda saniyelik olarak hem ışıklı hemde sesli uyarı veriyor .

birde usta söyle bişey yaptım şimdi iş yerimde.10 m elektirik kablosu aldım.0.75 kablo.uclarını soydum.aksam bir ucunu kasaya kasa kapagının vidasına filan sarıcam.bir ucunuda kalorifer petegine bağlıycam.statiği ceksin diye.gerci kaloriferin su borusu plastik iş gorurmu bilmiyorum.fikrini alayim hocam.
 
Öyle olmas abi.kasayı koydugun zemin de ne varsa altına plastik birşey koy..cihaz fiste takılı kalsin.kasa yani.topraklı priz olmali fişi.
 
arkadaşlar ustalar
dün bir takım kendi cabalarımla bişey yaparak sesin yuzde 90 nını almayı başardım.
yaptığım işlemler ses gelen cihazın altına kalin sert evlerde mutfak masalarında kullandıgımız mika denilen kalik plastikden koydum.plastik yalıtkan oldugu icin.
bir diğer işlemde ki bunun etkili oldugunu düşünüyorum.bilgisayar kasa kapagına ucu soyulmuş 075 kablo doladim.ve diğer ucunu kaloriferde üstü boyasız alana bağladım.kasayı calıştırıp kablonun diğer ucuna elektirik varmi diye baktım.bende bi cihaz var.elektirik oldugunda ötüyor.kablonun ucuna tuttugumda cihaz ötüyor.

anlaşılan o ki ustalar ya pc kasamda kacak elektirik var.pc kasam full metal.yada bir yerden alet elektirik aliyor.statik veya kacak.duvardan trizden bir yerden.sizinde fikriniz önemli tabi.bu işlemden yola cıkarak ne yaptira bilirim onu düşünüyorum.
 
Bir de ev havadaki nem oranını öğrenmeye çalışın. Nem oranı çok düşükse ortam kendiliğinden statik elektrik üretir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,525
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst