Evimde UPS mi,Enerji Prizi mi kullanmalıyım

zalolaz

Üye
Katılım
15 Mar 2009
Mesajlar
4
Puanları
1
:confused: hayırlı günler, 2 gün önce oturduğum evde elektrik kesintisi sebebiyle buzdolabım bozuldu, galiba sebebi bu elektrik kesintileri, burda çok oluyor. şimdi yeni lcd tv aldım, aynısının bunada olmasını istemiyorum. sadece buzdolabı ve bu lcd için birer adet ups alsam uygun olurmu? bu ups lerin online ve ofline olanı var, farkı nedir bana ne tavsiye edersiniz. ayrıca piyasada çok uygun fiyata satılanbazı ürünler var, bunlar da güç dalgalanmalarına karşı aleterinizi koruyabileceklerini idda ediyorlar mesela "Trust PW-1100p" ve "Gembird SPG3-B-6 1. 8m" ve "Tuncmatik Surge Pro 576 Joules" bunlar 15 YTL civarında. elektrik işlerinden pek anlamam, bunların farkı nedir? ne tavsiye edersiniz?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Sevgili arkadaşım
Evinde UPS kullanabilirsin fakat kullanacağın UPS e kesinlikle buzdolabı tarzında cihazlar bağlayamassın.LCD televizyonun için ise online bir UPS alman faydana olacaktır.
Line-İnter active UPS ile On-line UPS arasındaki farklılıklar ise Online UPS in çıkıl eğrisi tamamıyle sinüsoydal Line interactive ürünün ise sinüs benzeşimlidir.Ayrıca Online cihazın Girişi çıkışından bağımsız çalışır(çift çevirim)kullanacağın ürünün Online olması menfaatine olacaktır.Kolay gelsin
 
"Trust PW-1100p" oyuncak gibi bişey bu olmaz...Çok düşük güçlü cihazlar için..

Gembird dedğinin zaten 1.8 mt. falan yazıyor uzatma kablosu...

Tuncmatik Surge Pro 576 Joules bu da buzdolabı için olmaz...

Line İnteractive UPS alsan o da buzdolabı için uygun değil... Çünkü motor var..

Bu saydığın cihazlar gerilim dalgalanmaları için değil bildiğim kadarı ile- yanlış biliyorsam arkadaşlar düzeltsin- Yalnızca bir nevi Elektromanyetik Süzgeç gerilimin ,örneğin ;190 Volt seviyesine düşmesinde veya 235 volt üzerine çıkmasında bir işe yaramazlar..

Yani diyeceğim ;bu akım koruma pirizleri sadece voltaj dalgalanmasından kesinlikle korumaz

TV için normal bir UPS alabilirsin uydu için de...

Ama buzdolabında motor var ve Sinüs dalgası ister...

Sinüs dalgası üreten UPS lerde pahalı...
 
Son düzenleme:
peki buzdolabı için ne yapmamı önerirsin? ayrıca şu prizleri anlamadım? faydaları nedir?
 
Buzdolabı için en iyisi regülatördür... Uygun güçte bir regulatör işini görecektir...
 
teşekkür ederim,
INFORM GUARD 1000A STAND-BY KGK(AVR)
adresi
INFORM GUARD 1000A STAND-BY KGKAVR10-30 DK. - Netsiparis.com
Kapasite : 1000A
Çalışma Sistemi : LINE INTERACTIVE
Voltaj Aralığı : ± 25%
Açıklama : Yedekleme Zamanı 10-30 dakika
Çıkış Dalga Tipi Modifiye edilmiş sinüs dalga

bu buzdolabı için iş görürmü??

buna hem buzdolabını hemde lcd ve uyduyu bağlasam olurmu?
 
Son düzenleme:
teşekkür ederim,
INFORM GUARD 1000A STAND-BY KGK(AVR)
adresi
INFORM GUARD 1000A STAND-BY KGKAVR10-30 DK. - Netsiparis.com
Kapasite : 1000A
Çalışma Sistemi : LINE INTERACTIVE
Voltaj Aralığı : ± 25%
Açıklama : Yedekleme Zamanı 10-30 dakika
Çıkış Dalga Tipi Modifiye edilmiş sinüs dalga

bu buzdolabı için iş görürmü??

buna hem buzdolabını hemde lcd ve uyduyu bağlasam olurmu?


Dünya üzerinde 2 çeşit UPS vardır. Birincisi. Dinamik UPS'ler, ikincisi ise Statik UPS'lerdir.

Dinamik UPS'ler bir jeneratöre benzerler elektrik motoru+dizelmotor+alternatör üçlüsünden oluşurlar.

Statik UPS'ler de kendi aralarında 2 ye ayrılır. Online olanlar ve olmayanlardır. ONLINE ve dinamik UPS'ler hariç çıkışta besledikleri yüke diğer UPS'lersaf sinüs ile besleyemezler.

Online ve dinamik UPS ler konusunda farklılık ise her iki sistem de pahalıdır ancak dinamik ups ler küçük güçler de üretilmediğinden çok daha pahalıdır. Online UPS'ler ise dinamiklere nazaran çok daha ucuz ve özellik, marka ve güce göre değişken fiyatlara sahiptir. Kısaca fiyat/performans değerlendirilmesi ile alakalıdır.

Bu kadar genel bilgiden sonra gelelim sizin sorunuza.

İlk önce bu forumda başka bir konuyla almayı düşündüğünüz ups in maliyeti. İlk satın alma maliyetinden değil sonrası için konuşuyorum. Bunun hesabını tamamen cebinize göre sizin yapmanız gerekiyor.

Online olmayan tüm UPS ler normal çalışmalarında şehir Şebeke voltajını herhangi bir işlem yapmadan(sadece kendilerini korumak için kullanılan EMI filtresinin yapmış olduğu 1MHz üzerindeki parazitleri süzmek hariç) çıkışına aktarırlar. Şebeke geriliminde bir değişiklik olduğunda bir röle yada statik anahtar sayesinde kendi üretmiş olduğu gerilimi çıkışa aktarır. Bu süre ise bir kaç mS nin altında olamaz. Yani kullanıcının kullanmış olduğu kritik yüklerde herzaman şebeke gerilimden doğacak ani gerilim sıçramalarında risk vardır. Buna en güzel örnek. Bir dağ eviniz var ve mükemmel bir ses ve video sistemi kurmuşsunuz. Hemde bir kaç bir dolar para ödeyerek, belki servet sayılabilecek bir rakkam. Bu ödediğiniz rakkamın 1/10 u ile pahalı bir cihaz alıp tüm sisteminizi rahat rahat kullanmakmı istersiniz yada, 1/20 si belki daha da azıyla ucuz bir şeymi almak istersiniz. Ancak ucuz sistem ile sisteminizi güvende değil. Nasılm? Yıldırım düşme ihtimalinde Ofline yada line interaktif bir UPS in sistemi kurtarma ihtimali neredeyse 10 % lar mertebesindeyken ONLINE UPS'in nereyse 100 % dür. Hangisi daha ucuzdur.

Tabi her iyininde kötü tarafları vardır. Ki buda ONLINE ups ler çalıştıkları sürece şebekeden kendileri için de ekstra enerji çekerler. https://www.kontrolkalemi.com/forum...sarfiyatin-2-misli-harcadigini.html#post89155 Sanıyorum bu linkteki yazılar işinize yarayacaktır.

Buzdolabı için en iyisi regülatördür... Uygun güçte bir regulatör işini görecektir...
Bir buzdolabı için fazlasıyla regülatör yeterlidir.
 
Buzdolabındaki motorun kalkış akımları modeline göre çok yüksek olabiliyor ki 16A'e gelebiliyor bu değer. Ancak normal çalışmada çok düşük akım çekiyorlar. Birde evlerdeki buzdolabı veya motorlu cihazlar (örneğin kombi gibi) UPS'ten beslenecek ise ya online ve gerçek sinüs çıkışlı bir gerilime sahip olmalı veya line-interaktif gerçek sinüs çıkış olmalı. (Özellikle küçük güçlerde Sistem Online bir UPS olsa bile piyasadaki bazı online UPS'lerin çıkışları gerçek sinüs değil bu arada !!!)
 
arkadaş ups falan boş ver şimdi enerji ilk geldiğinde yüksekken hemen ardından düşer sen en iyisimi evdeki yükü hesapla daire girişine bir zaman rölesi ve kontaktör koy enerji deldikten 30 saniye sonra kontaktör üzerinden eve dağalsın ups den ucuzdur.
 
Evin girişine gerilim koruma rölesi ve kontaktör taktır herhangi bir sıkıntıda kendisi kapansın
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst