Evimde paralel telefondaki cızırtıyı nasıl engelleyebilirim?

petkimli

Üye
Katılım
20 Ara 2008
Mesajlar
81
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar;

Evimde üç odada telefon prizi var. Odanın birine telefon fişini taktım adsl bağlantısını yaptım ve telefonumuda aldım. Gayet düzgün bir şekilde çalışıyor.İnternette güzel çalışıyor.

Diğer oda da telefon olsun diye oradaki telefon prizine de fişi taktım ve telefonu bağladım. Ahizeyi kaldırdığımda telefon çalışıyor ancak sürekli bir cızırtı ve çok hafiften ve uzaktan internete bağlı olma sesi var.(hani internete çevirmeli bağlantıda telefonu açtığınızda çıkan bir ses var, işte o sesten)

Dolayısıyla o odadan söktüm ve telefondan telefona bağlantı yaparak pararlel bir şekilde çalıştırdım. Normal çalışıyor. Telefonlardan birisi telsiz telefon diğeri normal.

Birde odanın birinde telefon prizinin yanında internet bağlantı ucu var..onu denedim internet çalışmadı.Telefonu falanda taktım o uca, telefonda çalışmadı.
Duvardaki 5 li soket..(kusura bakmayın bazı telefon, internet terimlerini bilmedğimden yanlış ifadeler olmuş olabilir.Siz anlamışsınızdır)

Öbür odalarda nasıl sorunsuz çalıştırabilirim?Teşekkürler.
 
Ya her telefonun arkasına spliter bağlayayacaksınız
Yada telefon hatının dağıtımının yapıldığı vuattın olduyere 1 spliter koyup phone çıkışından adsle modemin bağlı olduğu priz hariç diğer tüm prizlere giden hatları, line çıkışınada modemin bağlı olduğu prizin hattını bağlıyacaksınız.
 
100 mikrofarad kapasitede bir kondansatörü seri bağlayıp deneyebilirsiniz.
 
sn.alg444, Dediği gibi dairenize giren hattı acıp splitteri bağlıcaksınız ve ondan sonra hattı paralelliye bilirsiniz eğer spiltter olmadan yaparsanız hem cizirtı olur hem internetiniz sürekli gider tel çaldığında veya siz arama yaptınızda düşer,prizdeki bağlatı ise büyük ihtimalle yapılmamıştır merkezi sistemle alakalı olabilir,

eğer buatlarla uğraşmayayım diyorsanız antrede priz varsa oraya spiltteri bağlayın ve ordan dağıtım yapın(ama diğer prizlere tel bağlamayın)
 
Telefonun dağıtımının yapıldığı buatı buldum. Ama internet soketine giden kablonunkini bulamadım. Apartmanın girişinden direk geliyor sanırım.
Her telefonun arkasına ayrı spliter almayı düşünüyorum.
Yardımlarınız için teşekkürler.
 
paralel bağlantının bulunduğu yere splitter takmalısın.telefon önemlı degıl bu noktada.paralel bağlantının bulunduğu noktada empedans oluşacagından genıs bant sınyallerı geldıgı noktaya gerı yansıyacagından crc hataları kayıp bıtler olusacaktır.her telefonun arkasına splıtter baglantısı yapman sadece alcak gecıren fıtlre kullanacagından parazıt sorununu cozer bıt kayıplarını yanı adsl performansında sana bır kazanc saglamaz
 

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,327
Kullanıcılar
449,857
Son üye
Bluent

Yeni konular

Geri
Üst