Eve yapılacak yatırım hakkında

muratuna

Üye
Katılım
4 Ocak 2019
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
40
Merhaba ,

Güneş enerjisi maliyeti yüksek malum bizde de bu yüksek maliyeti karşılayamıyoruz.

Etap etap sistemi büyütmek istiyorum. Hedef 5 kva ancak 5 kva sisteme ulaşacak maliyetim şu durumda yok ancak

ilk etapta 5 Kva Tam Sinüs İnvertör 6250va 5000w 48v alıp 4 adet 275w Watt Solar Panel Güneş Paneli ile 12V-100Ah akü sistem kurmak istiyorum. 1 kva evin ihtiyacını karşılamayacak farkındayım.

Etap etap sistemi 1 kva olarak artırmak istiyorum. Bu şekilde uygulayabilirmiyim. 1kva ile elektirik faturamda azda olsa fark yaşarmıyım.

Bu konuda bana tavsiye verebilirmisiniz.

Şimdiden teşekkürler.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Faturanda fark yaşasanda zaman içinde zarar yazacaktır.
Akü maliyeti olayı bozuyor.
 
Teşekkürler Aynen ama bir şeklde olaya başlamak ve bağuımsız olmak gerekiyor.
Bodrumda müstakil evim var ve çatısı bu iş için müsait. Su ısıtmasını güneş enerjisinden faydalanıyorum ve başka ısıtıcı yok. Enerji işinine maliyet nedeni ile Etap Etap arttırmak niyetim.
 
Selamlar, dediğiniz biçimde adım adım sistemi büyütebilirsiniz, 4 adet 12V jel akü olması gerekiyor fakat 48V olması için. Faturada fark olur ama aküleri sürekli deşarj etmeyin yoksa ömrü çabuk tükenecektir. 3 senede 1 akü grubunu değiştirecekmiş gibi hesap edin.
 
2 ci bir çözüm olarak mikro inverterler var 1500w cıkış verebilen 470 w 4 adet panel baglanabilen panelleri tek tek alabilirsiniz inverteride istediğiniz kadar birbirine baglayabilirsiniz. aküsüz direk sebekeye baglanır sebekede elektrik oması ve güneş olması sartlarında üretim yapar elektrikler kesilince üretim durur izleme aygıtı ile üretiminizi takip edebilir sebekeye vereceginiz elektrikden dolayı gerek faturanız artabilir gerekse dagıtım şirketi ile basınız belaya girmesin isterseniz sebekye elektrik göndermemesi icin ilave bir aparat alınabilinir.
 
Son düzenleme:
Şebeke elektriğine ulaşımın olduğu yerde güneş enerjisini su ısıtmada kullanmak daha mantıklı. Su ısıtıcıyının bile şu sıralar 4-6 bin bandında olması bile arızasız kaç senede kendini amorti eder hesabı yapılırsa o bile masrafa, eziyete değer mi sorusunu sordurabilir?

Güneş paneli ile elektrik üretiminde şebeke esnekliğine ulaşmak istenirse epeyce bir yüksek maliyet çıkacaktır. Mesela günlük 5KW tüketim için en yüksek akım çeken cihazın gücünün 1,5-2 katı gibi güçte bir inverter (yüksek güç çeket cihazları aynı andam açmamak koşulu ile) yeterlidir. Tüm aşırı güç tüketen cihazların aynı anda çalıştırılabilmesi için 5KW tüketime 7-8KW'lik inverter gerekir. Sırf böyle bir inverterin maliyeti 10 bin TL yi geçmektedir. Bir de anlık bu tüketimi besleyebilecek akü grubunu düşünün! 200Ah aküden tavsiye edilen şekilde yüzde 5'i (1/20, 20HR), 10'u (1/10, 10HR) veya 20'isi (1/5, 5HR) oranında akım çektikçe verebileceği toplam güç değişecektir ve çekilen akım oranı arttıkça kullanma ömrü de bu oranda kısalacaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,912
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst