eve komple sigorta nasıl bağlanır ?

_ahmet

Üye
Katılım
1 Nis 2010
Mesajlar
62
Puanları
1
Yaş
31
Konum
İstanbul
merhaba...
yeni yapılmış eve komple sigortalarını takmam gerekiyor elektrik verilmemiş saati yok o yüzden rahatım nötr hattı bütün odalara dağıtıp faz hattını sigortadan geçirecegimi biliyorum fakat eve dışarıdan gelen 9 adet kablo var 3 tanesi siyah biri ucu uzunca soyularak bükülüp işaretlenmiş kafamı karıştıran konu da bu benim bildiğim dışarıdan toplam 3 adet kablo gelmesi gerekiyor faz nötr ve toprak bu kabloların hangisini nasıl takmam gerekiyor.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
bence gelen kabloların nerden geldigi ve kaç faz geldigini bilmeniz gerek.eger ölçü aletin varsa gelen kablolara elektrik verip boştayken ölçüm yapın.böylece hangisi faz hangisi nötr hangisi toprak bulabilirsiniz tesisatınızda buna göre baglamanız daha kolay ve saglıklı olacaktır.hayırlı çalışmalar.
 
kablolara elektrik veremem elektrik saati yok çünkü tek faz gelmesi gerekmiyor mu ?
 
belki binayı üç fazdan besliyecek normal saat takılacak olan yerde 7 tane kablo varmı yani 3 faz giriş 3 faz çıkış geri kalan kablo nötür eger varsa binayı 3 falı olarak beslenecektir
 
saat yerinde dışarıdan gelen 3 adet kablo var üçü de kaçak akım rölesine girip çıkıyor sonra saatlere dağıtılıyor başka kablo yok
 
bu işi bilen birine yaptırman daha mantıklı kısaca bağlantıları anlatayım sigorta kutusundaki en kalın kablolar saatten gelen kablolardır. burada 3 adet kablo vardır bu kablolardan ikisini kaçak akım sigortasına bağlamalısın. diğeri sarı yeşil renkli olur buda toprak hattıdır. diğer gelen yerlerdeki kabloların 1 tanesini sıgortların çıkılarına bağlayacaksın 1 tanesine nötr hattına bağlayacaksın 1 tanesinide toprak hattına
 
Sn. Ahmet bey kardeşim o kabloların yerlerini öğrenmekle elektrikçi olamazsınız. Elektrikçinin işini elektrikçiye bırakın lütfen... Öyle internetten tarifle falan bu iş yapılmaz... Yapacağınız en küçük bir hata ilerde çok üzücü sonuçlar doğurabilir.
 
Sn. Ahmet bey kardeşim o kabloların yerlerini öğrenmekle elektrikçi olamazsınız. Elektrikçinin işini elektrikçiye bırakın lütfen... Öyle internetten tarifle falan bu iş yapılmaz... Yapacağınız en küçük bir hata ilerde çok üzücü sonuçlar doğurabilir.
elektrik vermeden önce bir elektrikçiye kontrol ettireceğim o yüzden sorun olmaz yapamazsam uğraşmam zaten :D
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst