Eve kombi bağlatma maliyeti nedir?

Baca olmaz. Doğrudan dışarıya açılmalıdır.
Aspiratör çalıştığı anda termosifonun baca havalandırmasını bozacaktır. Bu sebeple izin verilmez.
Bir diğer husus ise termosifonun bacası bağımsız olmalı ve en kısa yoldan dış ortama irtibatlandırılmalıdır. Kullanılacak her metre boru ve her dirsek haricen emiş gücü ve havalandırma kaybı demektir ki, en ideal olan bir dirsek ve max 1m boru ile dışarı açılabilmelidir.
Linkteki ürünün ikinci el olduğuna dikkat etmemişim. Ancak ikinci el ürünleri önermiyorum. Ancak yaptıracağınız firma özel olarak belgeli garanti verebilirse alabilirsiniz. Bu garanti en az 2 sene olmalıdır.

Ben bazı kriterler belirleyip sunabilirim.
1 Yoğuşmalı modelleri üretilmişse araştırabilirsin. Yoğuşmalı modellerde düşük sıcaklıkta özellikle 40'C gibi banyo suyu sıcaklığında yoğuşma yapabilmelidir.
2 Modülasyon özelliği olmalıdır.
Modülasyon özelliği, su sıcaklığının sağlanabildiği durumlarda gazı azaltabilme özelliğidir. Böylece su sıcaklığı sabit kalarak, banyoda soğuk suyu da açarak ılıştırılma gerekmez ve daha fazla su kullanımını engeller.
Bu iki özellik takribi %5 ila %10 arası doğalgaz tasarrufu ve artı su tasarrufu sağlamaktadır.
Bu iki özelliği sağlayabilen bir şofben 2500-3000TL bile olsa pahalı sayılmaz. Çünkü ileriye yönelik seçenektir.
Marka olarak mümkünse bilindik markalar ve servis hizmetleri iyi olanlar seçilmelidir. Bir tesisat yapan firma şofbene garanti veremez. Şofben garantisi üretici firma sorumluluğundadır.
Sıfır ürünler taksitle alınabilmektedir. Bu tamamen bir cihaz alımı gibidir. Tesisatı yapacak firma genellikle işçiliğini taksitlendirmez. Ancak markalı bir ürünü de tesisatçı firmadan alırsanız tüm maliyeti taksitlere bölebilirsiniz.

Fiyat araştırması yaparken bir ürün ile ilgili broşür buldum.
http://www.daxom.com/urun/ukdax-12ct

http://www.daxom.com/xadmin/docs/img-hermetik-sofben-kullanma-klavuzu-pdoc-631648466766613256.pdf
Broşürde belirtilen hususlar seçiminde yardımcı olacaktır.
Bu markayı tanımadığım için kalite konusunda yorum yapamıyorum.
Ancak veriler tatminkar görülmektedir.

https://www.hepsiburada.com/windsor-65-e-65-lt-termosifon-pm-HB00000QAHOQ

Sonuç itibariyle şunu aldım servis gelip kurulum yapacaktı fakat benim eski patlak arçelik termosifonu görünce 1 saat bekleyemeyiz bununla uğraşamayız diyerek bıraktılar gittiler. Yarın tekrar gelecekler 1 haftadır sıcak su yok :) Bunun kutusunun üzerinde şöyle yazıyor vestel garantili 2 yıl garantiliymiş...

Dijital olan modellerin farkı şunlarmış, kutu üzerinde yazıyor. Konuyu google amcadan görüp gelenlere kaynak olur. Windsor 65 LİTRE TERMOSİFON ( VESTEL ÜRETİMİ ) Titanyum katkılı çelik kazan

Analog olanlardan farkları ;
-Donma kontrolü
-Susuz çalışma emniyeti
-Düşük voltaj koruması
-Akıllı temizleme sistemi

Doğalgaz bağlatması dediğiniz gibi balkona koyulması lazım ve bir sürü teferruat yık,dök,açtır... ıvır zıvır derken 1 ayı buluyormuş. Ev Allah'tan merkezi sistem ısıtma bununla idare edeceğiz, ayda 80-100 tl fazla elektrik faturası ödeyeceğiz yapacak bişey yok. Sıcak su acil gerekiyor kadın milleti laftan anlamıyor :))
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,236
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst