Evdeki Sigortayla İlgili Sorunum Var?

KuRSuN06

Üye
Katılım
27 Ara 2011
Mesajlar
77
Puanları
1
Yaş
37
merhaba arkadaşlar bizim evdeki sigortalara dün baktıgımda toplamda 3 adet sigorta var L tipi 25 amper.. 1 taneside 32amper yalnız bağlayan elektrikçi her sigortaya 2 adet faz kablosu girmiş üstten alttanda bütün 6 adet kabloyu birbirine bağlamış sigortaların altına tel uzatıp 6 tane fazı 3 sigortaya vermiş bu sakıncalı bir durummu ? bende diyorum 6 tane sigorta alıp bağlayım her sigortaya tek faz veriyim ? bide kaçak akım rölesi bağlamayı düşünüyorum ancak baktığımda bizim binada topraklamada yok adam nötrle toprağı sıfırlamış avometreyle nötr toprak arası ölçtüm 1 volt bile voltaj alamadım.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
peki abi evde gerilim düşümü çok oluyomuydu elektrikci gelmeden önce bence fazları güclendirmiş yapan kişi....
 
arkadaş priz hatlarını tek tek bulup odanın konumu na bağlı oda ne kulllanıyorsun ütü veya elektrik şohben bunlara göre sigorta takman gerekir aydınlatma ya 10 a sigorta tak priz sigortaları 20 a 25 a 32 odaya bağlı bence kaçak akım bağlama çok sorun çıkartıyor avometre topraklama ölçtüğünde düşük değer gösteriyorsa da bu iyi topraklama var gösterir
 
priz ve lamba linyelerini ayrı ayrı sigortalara gir nötr kablolalrını bir klemste birleştir.
ve sigortanın diğer uçlarına fazı dağıt


kaçak akım rölesi için se torak hattı gerekir ve mevcut tesisatın izalatörleri yetersiz gelebilir çünkü kaçak akım rölesi 30mah kaçağında tabiliyor bu akım değeri bizim hissedemeyeceğimiz bir değerdir
 
sen sigortaları ayır, kaçak akım röleside kullan ama nötr ile toprağı ayırman gerekir. nötr ile toprağı ayırdıktan sonra toprak kablosunu kaçak akım şalterinden sonra tekrar nötr ile birleştirebilirsin. yani herhangi bir kaçak durumunda topraktan akan akım kaçak akım rölesi üzerinden akmasın ki koruma yapabilsin.
 
Aynen anlattığım gibi yapınız.

Eğer Binanın sayac panosundan 3 faz gelmiş ise 6 tane sigorta var ise hef faza 2 sigorta baglayınız.
Yok aşağından panodan 1 faz gelmiş ise v - otomatların altına faz girişi üstündende daire içine dağılım yapılır priziler ortalama 20 ila 25 amp olmalı şohben 32 olabilir 25 de olabilir. lambalar 10 ile 16 amp olmalı.her kabloya bir v - otomat sığmaya bilir . ondan dolayı bir sigoryata 2 kablo olabilir.ama mutfak ve banyo yerlerden gelen priz kabloları ayrı olsa iyi olur.
bu arada daire içi v otomatlar gecikmeli olmamalı Bina altındaki panodaki sigorta gecikmeli atan cinsten olmalı..
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,178
Mesajlar
915,646
Kullanıcılar
449,939
Son üye
sorunsuzşofben

Yeni konular

Geri
Üst