Evdeki Sigorta Değerleri Ne Olmalı?

sayın genius neden yeni abonelerde monofazede sayaç üstü 25a dan büyük takılmasına müsade etmiyorlar?slm

İnan ne demek istediğini anlamadım... Rezistans dostum... Anlayabilirsem cevaplarım...
Saygılar..
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
elektrik iç tesisat yönetmeliğine göre sayaç üstü 25a kolon 20 priz 16 lamba 10a dir.ayrıca k.arolesi 30ma.slm
muayenelerde sigorta akım değerlerinin böyle olmasını istiyorlar. bu değerlerden büyük sigorta kabul etmiyorlar.tabiiki bunlar tek fazla basıenen tesisatlarda.slm
 
nasi yanii dairenin sayaçtakı ana sıgortası 25A üstü olmasına ızın vermıyo sadece bi elektrıklı sohben calıstırmak isterse 32A sıgorta gerekıyoo nasıl calısacak peki belkı en düşük 25A olabılır. Oda çok zorr şimdiki zamanda.
 
sayın rezistans yeni aboneler artık monofaze olarak zaten abone alamıyor ve sayaç üstü en az 32 A 10KA otomat takmanız gerekiyor(projenin talep gücüne göre değişiyor tabi bu değer yanlış anlaşılmasın)
 
monofaze abone alamıyormu mecburmu yeni aboneler trifaze almaya
 
sigorta amperi fena değil, verdiğin bilgilere göre bir sıkıntı yok. istersen tam yükte tek tek sigortanın çektiği yükü ampermetre ile ölçerek kesin bilgi edine bilirsin. yangın için tavsiyem gevşek bağlantı ve ısıya dikkat et (gevşek bağlantı ark'a ve ısıya sebep olur ,amperi büyük olan sigorta kabloyu koruyamaz kablo ısınır ve yanar )
hakan 1846 güzel bir konuya değinmiş (sigortalar yangına karşı değil,anlık elektriksel hatalardan insanları ve elektrikli aletleri korumak için tasarlanmış malzemelerdir.)
 
monofaze abone alamıyormu mecburmu yeni aboneler trifaze almaya
evet akarsu artık monofaze abone köylerdede dahil alınmıyor en azından bizim burda öyle tedaş özelleştiği için bazı yerlerde farklı uygulamalar olabilir emin değilim ama antalyada kesinlikle monofaze abone verilmiyor SAYGILAR
 
doğru diyosunuz demekki bolgelere göre degişiyor. Ben daha 1 hafta önce 1 binada 4 tane monofaze sayaç taktım.
 
9kw a kadar monofaze 9kw tan sonra trifaze olarak kabul ediliyor.slm
 
hoca sen git ilk önce kacak akım rölesi tak ben legrant sigorta iyi dir diyorum sımenste fena degil ama legrant legranttan daha iyi side varda şuan aklımda degil birde 16 a sigorta tamamda şohben gibi bir cihaz kullanırsan atar sigorta yükseltmen gerek
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,860
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst