evdeki ilginç kaçak

Katılım
25 Eki 2010
Mesajlar
3
Puanları
1
Dedemin evinde elektrik olmadığı bilgisini alınca gittim.Kaçak akım rölesi atmış durumdaydı.Kontrollerden sonra çamaşır makinesinin takılı olduğu prizden fişi çekince k.a.r atmadı.Makinede kaçak olacağı şüphesiyle bir de sağlamasını yapmak için o prize traş makinesini takıp çalıştırdım k.a.r atmadı. Servis çağırmalarını soyleyip ayrıldım. Ertesi gün servis gelmiş, makineyi prize takınca k.a.r atmış, başka prize takınca atmamış. Sorun prizde deyip 45 tl alıp ayrılmışlar. Dayım da bugun prizi değiştirmiş, eski prizin kararmaları oldugunu soylemiş. Makineyi bağlamışlar ve k.a.r atmamış. Servis ve dayım sorunun prizden olduğunu, traş makinesinin az akım çektiginden k.a.r attırmadığını söylemişler. Ama bu mantık dışı çünkü akımla alakalı bir durum olsa makine açık değilken (off konumunda) iken k.a.r atıyordu. O zaman da çekilen bir akım yoktu. Traş makinesi az akım çekiyor olabilir ama kapalı durumdaki makine hiç çekmeyeceğinden bu durum mantıken eleniyor. Ama peki bu yaşanan durumun ne ile alakası olabilir onu anlamadım. Hadi diyelim makineyi yerinden cıkartırken falan hereket edince içindeki kaçak yapan temas eden kablo ayrıldı desem o zaman o prizde k.a.r. attırıp başka prize takınca attırmaması benim garibime gitti. Prizde bir sorun varsa eger neden traş makinesini çalıştırınca k.a.r atmadı onu anlamadım. Fikri olan?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
merhaba

geçenlerde komşunun kaçak akım rölesi atmış
fırının bağlı olduğu prizden atmış ( fırının çalışması durmuş )
uzatma ile başka prizden enerji almışlar çalıştırmış kullanmışlar .

benin de haberim olunca tekrar prize taktınız mı ? diye sordum .
korktuk takmadık dedi ,
denemek için tekrar prize taktım atmadı kaçak akım rölesi atmadı .

dediler boşuna bu kadar zaman beklemisiz dediler

o zaman niye kaçak akım rölesi atmiş diye sordular .
bende fırının üstü prizde
bu kısımdaki fayansları silerken su kaçarmışınızdır ( nem )
yada çay kaynatırken nem yaptırmışınızdır dedim .
sonuçta ortada belirli bir arıza nedeni yok .
priz içinde kaçak akım attıracak kablo sorunu temas yok vs gibi

şimdi her şey normal yolunda !!!
bazen böyle durumlar oluyor .
sağlıcakla kalın .
 
Son düzenleme:
Tıraş makinesi güç kablosunda topraklama teli yoktur.
Evet doğru yok. O zaman şimdi düşününce sorun prizde ise eğer ve topraklı fiş takınca k.a.r atıyor, topraksiz fiş takınca atmiyorsa takilan fiş, prizin toprak kısmını itince kısa devre yapıyor diyebiliriz gibi. Bir acayip arıza işte. Baska neden aklıma gelmiyor. Demek ki arizayi buldum diyip bırakmamak gerekiyormus. Bugünün kazananı servis oldu gelip 45 tl alıp gittiler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,316
Kullanıcılar
449,852
Son üye
ddknght

Yeni konular

Geri
Üst