Evdeki elektrik hattını yenilemek

tofita64

Üye
Katılım
16 Şub 2018
Mesajlar
29
Puanları
1
Yaş
27
Merhabalar eminim forumda bu soracağım sorunun cevabı vardır ancak işler aceleye binince mecburen konu açmak durumunda kaldım...

Köyde müstakil evimde 2 katlı ev ve büyük 4+1 topraklama olmadığını farkettim ve bilgisayarım sürekli arızalanıyordu online ups aldım genede fayda etmedi...prizleri söküp bakınca 2 kablo girdiğini gördüm ve multimetre ile ölçünce topraklama olmadığı kanısına vardım... 30 senelik ev ancak tüm prizler ve anahtarlar yenilendi viko marka ile tadilata girdi komple alt kat... Elektrikçiyle görüştüm topraklama yapmak istiyorum diye komple eski kablolar çıkacak yeni kablolar sürülecek ev epey kirlenir çalışırken dedi ve alt katta durduğum için sadece burayı yenilemek istiyorum dedim ve 1300-1800 tl arası maliyet biçti (alt kat için), 600 metre kablo gidebilir dedi. İnternetten araştırınca 600 metre kablo 650 tl civarı ( Öznur NYA marka 2.5mm) sizce tek kat için bu fiyat ideal midir? ya da kablo markası v.s tavsiyede bulur musunuz?

eğer çekmemi istediğiniz fotoğraf ve soru varsa sorabilirsiniz hemen cevaplarım teşekkürler...
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
tavan çatımı betonmu çatıysa işin daha kolay olur. kablo ve işçilik yarı yarıya düşer
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst