Evdeki elektriği arttırma

OkunmuşSu

Üye
Katılım
6 Eyl 2021
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
25
Merhaba başlık yanlış olmuş olabilir bu konularda pek bilgili değilim cahilliğime verin. Ailemin evinde render, yayıncılık ve tasarım işlemleri için kullandığım bayağı güçlü 3 tane bilgisayarım ve bunların bağlı olduğu 3 tane monitör var. Diğer ıvır zıvırlarla beraber hepsi toplamda 2800 watta yakın bir elektrik çekiyor. Evde toplam 7 linye ve bunların dağıldığı çeşitli yerler var klima, çamaşır makinesi, aydınlatma vs. Şimdi yan yana 3 oda ve her odada 2 priz olmak üzere 6 tane priz tek linyeye bağlı. Sigortanın üzerinde ise 16 Amper yazıyor yani teorik olarak 220 volt ile çarptığımda bu 6 prizden toplam 3500 watta kadar çekebilmem lazım. Ben bu odalardan birinde zaten bu 3000 wattı kullanıyorum. Diğer iki odadan birine şehir dışında okuyan kardeşim gelecek bilgisayarı prizi vs onun da en aşağı 1000 wattlık bir tüketimi olacak sanırsam. Bu durumda bu odadaki prizlerdeki elektriği nasıl arttırabilirim en azından 5000-5500 watt çekebilecek kadar bir aralık olursa kafam rahat olur, şimdiden teşekkürler.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Profesyonel bir elektrikciden yardim almalisiniz !
Sigortayi yüksek amperli ile değiştirerek kendimizi kandırmış oluruz. Girişten başlayarak, ana kolon , kolon ve linye hattlarinizin kontrol edilip ona gore kablolarinizin kesitleri yukseltilmeli, kolaylıklar.
 
aslında yapılacak olan belli arkadaşlar /abiler de bahsetmiş. ya sigorta daha yüksek amperli olanla değişip buna paralel kablolar da yüksek kesitle değişecek. ya da iki odayı ayırıp panodan diğer oda içinde ayrı hat ve sigorta çekilecek.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst