Evde Trafo Yapmak İstiyorum

terazimu

Üye
Katılım
23 Ocak 2012
Mesajlar
3
Puanları
1
merhabalar; bir elektrik düzeneği yapma amacındayım, düşük voltajlı elektrik üretip trafo ile onu çok çok arttırmayı planlıyorum. bunun için dinamo akü ve trafo kullanacağım fakat isteğim ve heyecanım çok olmasına karşın ben bir sözelciyim ve elektrik ile pek bir bilgim yok. dinamodan elde edeceğim 12v elektriği trafo ile transformatör ile aküye depolamayı ve sonra aküden çıkan elektrği de yine transformatör ile daha da arttırıp kullanmak istiyorum yani bir nevi elektrik üretmek istiyorum ve evimde ufak bir trafo yapmak istiyorum. sizdn bunun ile ilgili yardım bekliyorum. şimdiden çok teşekkürler :)
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
dostum bu bahsettiğin şeyleri elektrik-elektronik bölümünü okuyup ta yapamayan ; yapma yetisi olsa da imkanları elvermeyen bir dünya insan varken sözelci bir arkadaşımız olarak bahsettiğin şeyleri evde kendi başına yapman-yapmaya çalışman hem senin hemde çevrendeki insanları tehlikeye atabilir.Bu yüzden bu konuyu biraz daha araştırıp bu projene devam edip etmeyeceğine karar vermelisin
 
evet haklısınız; bu işte pek bir altyapım ama kablolarla uğraşırım yıllardır, keyif alırım:) biraz yardım ile halledeceğimi düşünüyorum tabii biraz daha devreleri araştırıp :)
 
Saygıdeğer arkadaşım merak ve heyacanınız hiç sönmesin ama bir iki hususu ilk baştan belirtelim.1 Trafolar ile voltajı artırıp azalttığınız zaman trafonun gücünü değiştiremezsiniz,yani sadece voltajı yükselterek siz enerjiyi çoğaltmış olmuyorsunuz gerilimi yükseltiyorsunuz o da tek başına yeterli değil. 2-İllaki enerji üretmek istiyorsanız kendi çapınızda amatörce rüzgar santralı yapabilirsiniz.Bunun için forum sayfalarında kaynak bulabilirsiniz.
 
merhaba 1 bardak suyu galona boşaltıp tekrar bardağa alırsan azalır çoğalmaz senın yapmak ıstedığınde buna benzer harcanan güç hiçbirzaman yerınde kalmaz azalır arkadaşin dedığı bıgı bu işin okulunu bitirip ondan sonra boyle tasarımlar yapsan daha mantıklı olur
 
merhaba 1 bardak suyu galona boşaltıp tekrar bardağa alırsan azalır çoğalmaz senın yapmak ıstedığınde buna benzer harcanan güç hiçbirzaman yerınde kalmaz azalır arkadaşin dedığı bıgı bu işin okulunu bitirip ondan sonra boyle tasarımlar yapsan daha mantıklı olur

Merhaba Arkadaşlar. Tekin126 adlı üyemize hem katılıyorum hem katılmıyorum. Katıldığım nokta, En temel bilgi ile sadece çıkış voltajını yükselttiğimiz. Ama güç değişmez. Katılmadığım noktaya gelince. "Bu işin okulunu bitirip ondan sonra böyle tasarımlar yapsan daha mantıklı olur" cümlesi. Arkadaş elektrik bölümünde okumadı diye, onun bu tür konularda hevesini kırmak bence biraz bencilce oluyor. Aslında biz arkadaşa " Sadece çıkış gerilimi yükselir, güç değişmez" derken bile trafonun en temel kanunu olan V1xI1=V2xI2 formülünü söylemiş, yani yardım etmiş oluyoruz. Öyle değil mi?
 
enerjiyi yokdan var edemeyiz.
Güç olayınada gelecek olursak . ideal trafolarda giriş gücü çıkış gücüne eşittir. fakat gerçek trafolarda manyetik ve sargı kayıpları olur dolayısıyla çıkış gücü hesaplanandan daha az olur . iyi sarılan sargılarda bu kayıp daha az olur . bu kayıpda trafonun ne kadar iyi olduğunu gösterir.
 
Arkadas bunu evde elektrik faturası ödememek için yapmak istiyor sanırım..:) öyle uzun vadeli sınırsız enerji üretebilen birşey bulursan bize de söyle. Ama mıktatıs kullanmayı dene istersen..
 
bende bu konu hakkında bir şeyler düşünüyordum. sana ipucu olarak şunu vereyim. herhangi bir elektrik elektronikçiye git ve 12V-220V çıkışlı transformatör iste. yaklaşık fiyatınıda söyleyeyim 55 tl den başlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,850
Kullanıcılar
449,597
Son üye
CTure

Yeni konular

Geri
Üst