Evde fazın biri yok.

EDS

Üye
Katılım
16 Ocak 2008
Mesajlar
34
Puanları
1
Merhabalar,

Banyoda Priz değişimi yaparken fazlar kısa devre yaptı ve daire içindeki sigortası attı. Eski bina olduğundan kakr yok. Fazları ayırıp sigortayı tekrar kaldırdım yine enerji olmayınca apartmanın sayaç bölgesine indim. Baktım ki sayaç girişindeki 3 fazın biri atmış. Kaldırdım yukarı çıktım bu sefer fazların çakıştığı prize bağlı bazı odaların aydınlatmalarının ve prizlerinin çalışmadığını gördüm. Evin diğer odalarında enerji var ama banyo ve diğer 2 odada enerji ve aydınlatma yok. Neden enerji olmayabilir. Tüm sigortalar devrede ama bahsettiğim odalarda enerji yok.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Atan sigortalarin cikisini kontrol kalemi ile konrtol et.Sigorta zarar gormus olabilir. Ayriyetten kisa devrede iletkenin en zayif oldugu yerden patlak verir buat kapaklarini ac ek yerlerini kontrol et.Sorunun cozulecektir.
 
Sigortaları kontrol ettim. Enerji gelmiyor hem aydınlatma hem de priz hattına. 2 adet B tipi 25A. Sigorta arızası desem girişinde de enerji yok. Buatlar sağlam.
 
diğer dairelerdede aynı sorun varsa apartmanın girişinde bıçaklı sigorta kutusundan birisi atmış olabilir genelde eski binalarda bıçaklı sigorta kutusu koyuyorlar apartmanın dışına bir ihtimal kontrol et slm
 
diğer dairelerdede aynı sorun varsa apartmanın girişinde bıçaklı sigorta kutusundan birisi atmış olabilir genelde eski binalarda bıçaklı sigorta kutusu koyuyorlar apartmanın dışına bir ihtimal kontrol et slm

Kontrol ettim sadece benim dairemde var.
 
Kontrol ettim sadece benim dairemde var.

Sayaç sigortasını kontrol et. Çıkış vermiyor olabilir. Bir ihtimalde sayacın faz çıkışı vermiyor olabilir. Bakacağın yerler burası. Tabi ki buralara bakman için tedaştan izin alman gerekiyor. Bir miktar para verip mühürleri kırar kontrol edersin.
Eğer ki binaya tek faz eksik geliyorsa sokak panosundaki bıçaklı sigortayı kontrol etmen gerekiyor. Binada sadece ben de var demişsin yine de söyleyeyim dedim.
 
Merhabalar,sizlere bir sorum olacaktı. Benim evim dubleks ve aşağı kattan yukarı kata internet çekmiyor bende aynı faz üzerinde yayın yapan powerline adaptör alacağım ama aynı sayaç üzeride mi prizler aynı faz üzerinde mi bilmiyorum acaba bunu nasıl öğrenebilirim teşekkürler.
 
Kolay, katın birinin elk kesecek şekilde sigortayı kapat, yalnız ışık demiyorum ışkların ve prizlerin sigortası ayrıdır. Sonra prizle çalışan herhangi bir cihazla (örneğin gece lambası) prizleri gez ;).
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,239
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst