evde 4lük kablo kullanmak doğrumu

Saate giren kablo 6lık çıkan 4 lük demek yapan tesisatçının ellerine sağlık deyim siz anlayın. 4lük kablo ile olması gerektiği gibi yapılmaz bu iş. Eğer yapma durumunuz var ise saaten sigorta kut. gelen kabloyu 6lık ile değiştirip paralel 2 adet 32A sigorta bağlayıp daha sonra alt ve üst katın beslemrsini bunlar üzerinden dağıtın.

Yok bu iş masraflı olur diyorsanız, yukarıda anlattığım sistemin aynısını sigorta kut. gelen 4lük kabloya uygulayın. Kablonun sürekli tam kapasite kullanılmayacağını düşünüp sorun çıkmamasını umut edelim.

Ek olatak aşağı katta ayrı bir sigorta kut. mu var bilmiyorum ama harici kablo çekmek yerine var olan linyeleri kullanabilirsiniz. Sigorta kutusundan alt ve üst kat linyelerini tespit edip işaretleyebilirsiniz.
çok mantıklı bir öneri teşekkür ederim yarın susta alıp 4lük kabloyu değiştireyim gerçekten teşekkür ediyorum sağlıklı olur inşlh saatin sigortasınıda 50a yapayım ozaman
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Böyle çözüm olmaz . Sizin 3 fazlı beslemeye geçmeniz lazım . Kesit arttırmak ta sigorta büyütmekte illegal çözümlerdir .
 
Ezbere sigorta akımı yükseltilmez, standart beyaz eşyalara sahip bir evde bu kadar büyük amperajlı sigorta olmaz. Bu kadar eşya aynı andada çalışmaz.
 
40 amperlik sigortayı sayaca takın. 32 amperlik bir sigorta alın. Her katın ana sigortalarını 32 amperlik yapın. Kılima çalışırken çamaşır-bulaşık makinalarından ikiden fazlasını çalıştırmayın. Bir de olası terslikler için dua etmeyi unutmayın. Doğacak sonuçlardan proje değişikliği yapanların müteselsil sorumlu olabileceğini unutmayın.
 
40A olan bence KAR.
 
bugün bi kaç kişi ile görüştüm trifaze uygun olacagına karar kıldım

koçtaşta gezerken bitane trifaze sayaç aldım sonrasında proje çizme yetkisi olan elektirikçiye gittim 1900liraya anlaştık saati almana gerek yoktu dedi ama aldık bikere dağıtım şirketi verirse gider iade ederim
 

Forum istatistikleri

Konular
127,955
Mesajlar
913,894
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst