EV YAPIMI LAPTOP SOĞUTUCU

Gayretiniz ve el beceriniz için tebrik edilebilir bir uygulama olmuş.Fonksiyonel olarak belki çok iyi netice vermiş bulunabilir,ancak estetik görünüm açısından belki bu basit görünümü,herkesin hoşuna gitmeyebilir diye düşünüyorum.(Kişisel fikrimdir,kusura bakmayın.) Belki bir avantajı(Öyle tahmin ediyorum) seçilen fanın 12 dc. olup,pc portlarından birini,(Usb portundan alınan 5 volt dc. ile) gereksiz olarak yer alıp meşgul etmemesi,12 volt dc. nin de harici bir ac-dc adaptörüyle beslenmesi olabilir.(Mantıklı ve akılcı olanı budur çünkü).

Pc kusundaki hobi türünden bu tür eğilimleriniz de,benim pc donanımı ile ilgili yapmış olduğum hobilerime(Amatör olarak sessiz masaüstü pc oluşturma, pc için hava filtreleme sistemleri yapma,radyasyon ve aşırı sesi emen özel bölmeler oluşturma,vb.) çok benzemektedir.Kolay gelsin.
 
çalışmalarınız en kısa sürede takip etmeye çalışacağım... değeri yorumlarınız için de ayrıca teşekkür ederim...
 
Pratik, tasırım harika :)
 
Hocam birde bu laptoplar işlemcileri belirli bi ısıya geldikten sonra kendilerini otomatik kapatırlar mı yoksa yanana kadar devam ederler mi çalışmaya ?
 
Hocam birde bu laptoplar işlemcileri belirli bi ısıya geldikten sonra kendilerini otomatik kapatırlar mı yoksa yanana kadar devam ederler mi çalışmaya ?

Eğer BIOS ayarlarını değiştirmezsen, ayarlı sıcaklığa geldiğinde kendisini kapatır.
 
Benim makina geçende açık halde çantasına koymusum fermuar ı da çekili sonradan fark ettım yoksa yanacaktı hatta fanın bulundugu kısmı elledıgımde elımı yakma derecesıne kadar gelmıs. Bu da benım ıcın ıyı bı ders oldu veaklıma takılmıstı.
 
Benim fermuar ı da çekili sonradan fark ettım yoksa yanacaktı hatta fanın bulundugu kısmı elledıgımde elımı yakma derecesıne kadar gelmıs. Bu da benım ıcın ıyı bı ders oldu veaklıma takılmıstı.


Bu tür durumlarda yani sizin özellikle de ifade ettiğiniz durumda "makina geçende açık halde çantasına koymusum" olayında; en emniyetli uygulama şekli,"Ayarlar-Denetim Masası-Güç Seçenekleri-Güç Seçenekleri Özellikleri-Gelişmiş-Güç Düğmeleri-Taşınabilir bilgisayarımın kapağını kapattığımda"" seçeneğini "Hiçbirşey yapma,Askıya al,Hazırda beklet" şıklarından yalnızca "Askıya al" şıkkını,"Bilgisayarımın güç düğmesini kapattığımda:" seçeneğinin de "Hiçbirşey yapma,Ne yapacağımı sor,Askıya al,Hazırda bekler,Bilgisayarı kapat" şıklarından yalnızca "Bilgisayarı kapat" seçeneğini seçtikten sonra "Tamam" kutucuğuyla onaylamanız şarttır.Bu durumda laptopunuzu en iyi şekliyle emniyete almışsınız demektir.(Ayrıca, bios ayarlarında sıcaklığa bağlı olarak işlemcinin otomatik olarak kapatılma seçeneği de mevcut haliyle dururken.)Yani laptopu kapatmayı unutup da,o haliyle katlayıp çantasına koyduğunuzda dahi,sistem tam kapanmasa bile uyku modu(Askıya alınma) şekline geçeceğinden işlemcinin aşırı ısınıp(Kapalı ortamdaki soğutma-havalandırma sirkülasyonu güçlüğünden) riskli duruma geçmesi de önlenmiş olur.Uyku modunda "hdd" çalışır durumdadır,ancak mevcut işletim sistemi, kapağın bir sonraki açılma durumuna kadar indekslenerek askıya alınmıştır,bu durumda işlemci de işlem yapıp(İşletim sistemini devamlı çalışır halde tutup),zorlanıp ısınamaz.Ancak bu sistemin tam etkin olabilmesi için,en başta, yine "Güç Seçenekleri-Güç Seçenekleri Özellikleri-Güç Düzenleri" seçeneğindeki "Ev/Ofis Masası,Taşınabilir Dizüstü,Sunu,Her Zaman Açık,En Az Güç Yönetimi,En Çok Pil" şıklarından "Taşınabilir/Dizüstü" şıkkı da seçilip "Uygula" kutusu mutlaka tıklanarak onaylanmış olmalıdır.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Onerı ıcın tskkurler ama sartlarım geregı ekranı kapattıgımda pc nın kapanmaması gerekıyo.. O yuzden bundan sonra daha dıkkatlı oluyorum
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,936
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst