ev tipi vinç(yardım)

honourrich

Üye
Katılım
2 Mar 2012
Mesajlar
11
Puanları
1
Selam.Çok basit bir proje tasarlıyorum.Ancak bu konuda yardıma ihtiyacım var.Balkona iki yönde çalışan bir vinç yapmak istiyorum.Ama motor olarak ne kullanacağım konusunda sıkıntım var.Motorun devri sabit olmakla beraber düşük RPM olacak.Momente gelince,yük kapasitem max.50 kg olacaktır.Motorun maliyeti benim için önemli.Ben monofaze redüktörü uygun gördüm.Mini redüktör de seçenekler arasında.Ama moment ihtiyacımı karşılayacağından şüpheliyim.İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Size de Selamlar
Vinçlere göre düşük bir yükünüz var. Bu iş için hazır satılan küçük vinçler bulunmakta. Bunlardan ucuza mal edebilmenizin imkanı olmayabilir. Kaldırma işi için redüktörünüzün sonsuz dişlili(vidalı) redüktör olması gerekir. Redüktörü motor tarafından dönderebilirsiniz ama yük tarafından motoru dönderemezsiniz. Bu da motor durduğunda yükün aşşağı düşmesini önleyen bir tedbirdir.
İki yön dediğiniz aşşağı yukarı mıdır yoksa balkonun bir tarafından diğerine midir bilmiyorum.
Güvenlik önlemi olarak, vinci sabitlediğiniz yer haricinde sağlam bir bağlantı ile vinci gevşek olarak zincirleyebilirsiniz. Bu durumda vinç esas bağlantılarından koparsa zincir tarafından tutulur. Zincirin gevşek olma sebebi ise bağlantısının anlaşılmaz biçimde bozulmaması gerektiğindendir.
Güç hesabı için ne hızda yük kaldırmak istediğiniz makara ölçüleriniz gibi bilgiler gerekir.
Başarılar dileriz.
 
Teşekkür ederim.Ancak daha basit bir yöntemini buldum.İlgilendiğiniz için sağolun.
 
Teşekkür ederim.Ancak daha basit bir yöntemini buldum.İlgilendiğiniz için sağolun.

Benim sizin konunuzla uzaktan yakından bir alakam yok fakat kullanıcıların bulduğunuz çözüm yoluna belki ihtiyaç duyabilir. Neden burada paylaşmıyorsunuz? Ben paylaşmam diyorsanız lütfen soru veya yardım talebinde bulunmayınız...

Saygılar...
 
motor olarak otomobillerdeki silecek motorunu kullandım.gerçi moment ihtiyacımı karşılamadı ama sonuçta bu prototip.ayıca DC motorların devir ayarı daha kolay yapıldığı için istediğim hızda kullanıyorum.cevabı geciktirdiğim için özür dilerim.
 
ben satardım sana 100 liraya 250 kilo luk bir vinç aldım 2 defa kullandım elimde kaldı
 
Merhaba,

Taşıyacağınız yük 50 kg olduğundan ucuz bir monofaze vinç kullanabilirsiniz . Düşme , halat kaydırma vb. gibi sebeplerden dolayı vincin çalışacağı alanı düştüğü anda etrafına zarar veremeyecek şekilde kapatmanızı tavsiye ederim .

Kumanda devresine gelince ,

bu tip vinçlerde motor kondansatör yardımıyla devir değiştirdiği için 2 adet kontaktör kullanmanız gerekmektedir . Kapasitif yükün de hesaba katılması ile kontaktör kontak akımının motor gücünden biraz daha fazla olmasında yarar vardır .

2 adet buton , 2 kontaktör ve 2 adet te makaralı şalter ile bu sistemi basitçe gerçekleştirebilirsiniz .

butonların açık kontağını kendi kontaktörü ile mühürletin . Kontaktörlerin bobin uçlarına seri olarak birer makaralı şalter ekleyip vincin durmasını istediğiniz noktalara yerleştirin . Ne olur ne olmaz diye bir de mantar stopu tüm devreye seri olarak eklediniz mi işlem tamamdır .


EN ÇOK DİKKAT ETMENİZ GEREKEN KONDANSATÖRÜN VE KONTAKTÖR KONTAKLARININ DOĞRU BAĞLANMASIDIR


Saygılar
Gogoce
Demer Teknoloji
[email protected]
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,240
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst