Ev Tipi Hologram

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,205
Puanları
3,256
Konum
BURSA
EmBpJD.jpg


https://lookingglassfactory.com/

Üç boyutlu yazıcıların yavaş ve pahalı olmasından şikayet ediyorsanız LookingGlass'ı deneyebilirsiniz. Bilim kurgu filmlerinin vazgeçilmezlerinden olan hologramı herhangi bir gözlük benzeri araç kullanılmadan farklı açılardan görülebilen 3 boyutlu dijital görüntü olarak tanımlayabiliriz.

LookingGlass adındaki ürün, tam manasıyla hologram gibi çalışmasa da buna benzer bir deneyim yaşatıyor. Farklı açılardan görülebilen küp benzeri cam bir ekrandan oluşan cihaz, sanal nesnelerin gerçek ortamındaymışçasına görülebilmesini sağlıyor.

Artırılmış gerçeklik teknolojisinin gözlüksüz hali gibi de değerlendirebileceğimiz bu teknoloji, ek aparatlar yardımıyla interaktif olarak kontrol edilebiliyor. 599 dolarlık fiyatıyla normal kullanıcılar için pahalı olsa da özellikle üç boyutlu çizim yapanlar için faydalı olabilir. Ürünü tanıtan bir videoyu izlemek için htpps://youtu.be/CfHw8NA75Xc 'den izleyebilirsiniz.

Alıntıdıdr. Kaynak: Bilim ve Teknik, Aylık Popüler Bilim Dergisi, Mart 2019, Sayı 616, Tekno-Yaşam, Sayfa 64, Ev Tipi Hologram
 
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,525
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst