bulzaf

Üye
Katılım
9 Kas 2008
Mesajlar
321
Puanları
1
Buzdolabının buzluk kısmının sogutmaması fakat büyük kapılı bölümün soğutma yapması gibi bir arıza olabilirmi?
 
arızayı biraz daha açarsan daha fazla yardımım olabilirdi. anladığım kadarı ile buzluk kısmında yeterli soğutma göremiyorsunuz. bahsi geçen soğutmanın olmaması buzluk kısmında damlama şeklin demi yarım karlama mı buzlamamı açıklama getirmemişsiniz.
benim tahminim yeni gaz verilmişse kılcal borularda donma olabileceği yönünde. fakat arızanın detayı bilinmeyince fazla yorum yapamıyorum .başarılar
 
Babam hafta başında beni telefonla arayarak evin ana sigortasının attığını, eğer buzdolabının bulunduğu hattın sigortasını indirirse eve elektrik geldiğini söyledi.

Buzdolabının fişini çekmesini ve bu prize ütü bağlamasını istedim. Ana sigorta atmadı.

Evde toprak kaçağı rolesi olduğunu bildiğimden dolabı topraksız uzatma kablosu ile çalıştırmasını istediğimde sigortanın atmadığını ve buzdolabının çalıştığını söyledi.

Ancak daha sonra tekrar aradı ve bu kez buzluk kısmının soğutmadığını fakat alt bölümün soğuk olduğunu söyledi.

Hafta sonu giderek sorunun ne olduğunu bizzat görme şansım olacak. Dolayısıyle şimdilik sizlere aktarabileceğim söylediklerimle sınırlı.

Bu arıza hakkında yorum yapamadım. Bu nedenle sizelere danışmak istedim.
 
ekovat arızası sargıların kavrulup dış şaseye ohm ik degerde kacak yapmasından kaynaklanmış cıhaz aşırı akım cekiyor.
 
tahmin etmiyorum buzdolaplarında soğutma yukarıdan aşagıya doğru olur ama eğer alt bölümdede evap varsa sistemde tıkanma olabilirr
 
arkadaşım söylediğin arıza enteresan. çünkü koala ark dediği gibi soğutma yukarıdan aşagıya doğrudur. eger yukarısı sogutmuyosa aşğınn da soğutmaması gerekir. bence sen bi kontrol et ondan sonra detaylı olarak bi daha yaz buraya.
 
Yazılanlardan bir kaç sonuç çıkarabiliriz
1.) Kompresör sağlam ( alt taraf soğutmaya devam ediyor )
2.) Cihazın tipi statik çünkü üst taraf soğutmuyor alt taraf soğutuyor .

Isıtma soğutma konuları rakam olmadığı müddetce görecelidir .
Standart üst taraf -18 alt taraf +5 derece olmalıdır .Problu termometre varsa kontrol edilmesinde fayda var. Eğer rakamlar tutmuyorsa
büyük ihtimalle kılcallarda tıkanıklık vardır.

Tesisattan gaz deşarj edilip dryer değişitirildikten sonra tekrar vakum yapılıp ( çok iyi yapılması lazım ) gaz şarjı yapılması lazım .

Diğer bir konuda sigorta olayı kesinlikle akımın ölçğlmesi lazım ( etiket değerleri le karşılaştırılmasında fayda var )
 
arkadaşım öncelikle buzdolabının markası ne? yani soğutma şekli markadan markaya değişir.örneğin dolap no frost değilse soğutma aşağıdan yukarıyada olur, yukarıdan aşağıyada olur. soğutma mutlaka yukarıdan aşağıya olacak diye birşey yok.sana şunu söyleyeyim eğer dolabın kompresörü basınçtan düşmemiş ise draer değiştirip yeniden gaz şarjı yapmak lazım.
 
hakanşahin arkadaşımın dediği gibi dolabın markasını bilmekte fayda var,çünkü soğutmayı aşağıdan yukarı doğru yapan dolablarda mevcut. böyle kabul edersek sistemde bir tıkanıklık sözkonusu gibi duruyor.bu dolabın ilk arızasımı yoksa daha öncede tamir görmüşmüydü?bunuda bilmekte fayda var.
 
Hocam yeni tip dolaplarda(çift kapılı) tek kondanser ve iki evaparatör oluyor.Buzluk kısmındaki evaparatörde sorun yok.Ama anladığım kadarıyla alt kısma giden hatta bence bir tıkanma var.Sisteme yağ gidip tıkamış olabilir.Ordaki tıkanıklığı giderirsen sanırım sorun düzelir

Bir Gütef Li olmaktan gurur duyuyorum
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,243
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst