Ev tesisatı hk.

Hepsinden once ana kolon hattinda buat yani ek olmamasi gerekir.)
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Arkadaşlar merhabalar,sizden bir konuda yardım bekliyorum. Evimin elektrikleri şu anda kesik durumda,anlamadığım nokta,bina ana panosundan evime ait sigortanın giriş çıkışlarında enerji var fakat evimdeki sigorta kutusundaki sigorta girişlerinde enerji yok,arada sadece dairenin dışında bir buat var ve onda da herhangibir problem görünmüyor. Ilginç olan gece olan elektrik gündüz bir anda yol oldu,görüşlerinizi yazarsanız sevinirim,iyi forumlar...

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.

Merhaba.Gece ile gündüz arasında olan bu elektrik geliş-gidiş farkı da,bu bağlantılardaki olası oksitlenmelerle,gece/gündüz arasında oluşan bir sıcaklık farkıyla tam aktifleşen elektrik kablo bağlantılarındaki iletimin,bu özel durumla ilişkilendirilip yeniden iletime geçmesi şeklinde muhtemelen açıklanabilir.Ama kesin olarak emin olmak için,sigortalara tam ulaşmadan önce hattın ara bağlantıda olduğu tüm elektrik kademelerindeki tüm bağlantı özelliklerini önce gözle,emin olunmadığında ise (Gözle sağlam görülse bile) avometreyle omaj ölçümünü kullanarak (Elektrik tam olarak emniyetle de kesilmiş durumdayken) bu ara bağlantı noktalarının yüksek omajlı mı,(Sıfırdan çok farklı olarak belirli yüksek değerler gibi) çok düşük omajlı mı (Sıfır veya sıfıra çok yakın değerlerde) olduğunu araştırmanız da ayrıca gereklidir.

Yüksek omaj değeri okunan bağlantı yerlerinde de,sn.öğretmen27 hocamın belirttiği gibi,bu sorunun asıl kaynağını da oluşturma potansiyelleri oldukça yüksek görünüyor.Yani sizin gece/gündüz olarak özellikle de söylediğiniz ortam ısıl farklarıyla canlanan ve aktifleşen elektrik hattının bu durumu,direk bu yüksek omajı tam olarak ölçtüğünüz zayıf mekanik bağlantılarda,belki bir zaafiyet olarak kalabilen bu özel bağlantı noktalarıyla tam da ilişkili olacaktır diye kesin olarak düşünmekteyim ben.Kolay gelsin.
 
Verdiğini cevaplar için hepinize teker teker teşekkür ederim,sorunun birkaç mesaj önce gözüme çarpan sayaç çıkış bağlantısındaki gevşeklikten kaynaklandığı teyit edildi,mühürlü olduğu için müdahale etmeyip kurumdan yetkili talep ettim ve bağlantıları sağlamlaştırdı,ayrıca binadaki diğer sayaçları da kontrol ettirdim ki herhangibir sakatlık çıkmasın. Tekrar hepinize teşekkürler,iyi günler.
 
Ben de teşekkür ederim geri dönüş yapıp bizi bilgilendirdiğin için.
 
Buatta klemens kullanmamanın bahanesi olmaz, olamaz. Bahsedilen kolon hattına ait merdiven boşluklarındaki buatlar kare buat olmalıdır. Daire içi buatlarda sıkıştırmalı tip klemens tercih edin. Vidalı klemens kullanıyorsanız kablolarını ekini yaparken izolesini sıyırdığınız çıplak kısmı bir kaç tur burup ondan sonra klemese sokmalısınız, yani klemensi saddece kılıf olarak kullanmalısınız. Böylelikle gevşeklik,ısınma,kısadevre gibi problemler olmadığı gibi kontrol kalemi yada ölçü aleti ile rahatlıkla ölçüm yapabileceğiniz bir noktanız olur.

klemens.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,531
Kullanıcılar
449,905
Son üye
smartnet

Yeni konular

Geri
Üst