Ev stüdyom için topraklama yardımı

Rairun

Üye
Katılım
10 Ocak 2010
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
37
Merhabalar
Odamda müzik kayıtları yapmaktayım. Ancak odamdaki prizlerde toprak hattı yok, banyo ve mutfaktaki toprak hattının ise düzgün işlediğinden şüpheliyim çünkü binamız oldukça eski. Sözün kısası, odama özel olarak topraklama yapacağım. Elektrikçi çağırmaya bütçem yok, elektrik işlerinden az çok anlayan babamla bu işi yapmaya çalışacağız. Odam binamızın arka bahçeye bakan cephesinde, dolayısıyla toprağa gayet yakın. Öğrenmek istediklerim:
1) 1 m lik bakır çubuğu ne kadar derine koymam gerekir? Benim düşüncem 1 m kadar kazdıktan sonra, biraz da çakarak toprağa gömmek.
2) 4mm nyaf kablo yeterli midir yoksa, 6mm mi kullanmalıyım?
3) Kablonun bakır çubukla birleştiği noktada dikkat etmem gerekenler nelerdir? Oksitlenmemesi için bağlantı kısmını ne şekilde izole etmek gerekir?

Topraklama dışındaki sorum:
Odama gelen hat üzerinde çalışan başka cihazların olması bana gelen elektriği kirletir mi? Öyleyse binanın girişindeki veya dairemizin girişindeki sigortadan odama direk özel bir hat çekmem gerekli/uygun mudur?

Yardımlarınızı bekliyorum
Teşekkürler
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,287
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst